Γ.Πανούσης: "Άνοιγμα" της ΕΛΑΣ σε κοινωνικές ομάδες, διαφάνεια, και "αναδιάρθρωση", προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός, σε συνδικαλιστική εκδήλωση.

“Διαφάνεια παντού, διαφθορά πουθενά” ζήτησε προς το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, ο αναπληρωτής Υπουργός,Γιάννης Πανούσης, κατά την παρουσία του σε συνδικαλιστική εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, ενώ αναφέρθηκε και στην εισαγωγή με διακριτη ποσοστικοποίηση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κοινωνικών ομάδων, στην ΕΛΑΣ.

image

Ο αναπληρωτής Υπουργός, απευθυνόμενος στο ένστολο προσωπικό, προανήγγειλε προς τα στελέχη της ΕΛΑΣ, “στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας, “άνοιγμα” στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- μετανάστες, ομογενείς ποντίους, Ρομά και πομάκους- πάντα στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα”. Όπως διευκρίνισε θα ζητήσει να υπάρξει ποσοστικοποίηση ένταξης τους, στις τάξεις της ΕΛΑΣ, σε ποσοστό του 5%επί του συνόλου των εισακτέων στο Σώμα όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις εισαγωγής.
Παράλληλα προανήγγειλε με χρονικό προσδιορισμό την ερχόμενη εβδομάδα, αλλαγές στην διάρθρωση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, ενόψει και την τακτικών κρίσεων (από 20/02) όπως έχει αναφερθεί και σε δηλώσεις του.
image

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε τη θέση που έχει εκφράσει ότι από τη θέση του ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, θα « θα αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις δικές τους αποτυχίες》ενώ οι Αστυνομικοί θα είναι υπεύθυνοι “για τις δικές τους επιτυχίες, τις οποίες θα αναλαμβάνουν να εξηγούν στην κοινή γνώμη τα επιτεύγματά τους», είχε δηλώσει πρόσφατα.
Ο αναπληρωτής Υπουργός,Γιάννης Πανούσης, και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, παρέστη σε εκδήλωση- συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων (ΠΟΑΣΥ) σε κεντρικό ξενοδοχείο συνοδευόμενος από το Διευθυντή του γραφείου του, Βασίλη Μαστρογιαννη, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι Βουλευτές της Ν.Δ, εα Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Τ.Δημοσχακης και εα ΕΛΑΣ και τέως πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δ.Κυριαζίδης.
image

Στην εκδήλωση, είχαν κληθεί να λάβουν μέρος και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τα εκκρεμή ζητήματα-αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport