“Όταν η απόγνωση των μεταναστών γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης, τα αποτελέσματα είναι οι συγκρούσεις με τις ευθύνες.. στην Αστυνομία”

Με αφορμή τα επεισόδια με λαθρομετανάστες, και τη (μη) διαχείριση της κατάστασης που επικρατεί στη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Κυβέρνηση,  κείμενο Αστυνομικού*

FB_IMG_1554463442819

“Όσο η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει μόνιμες αποφάσεις για το τι θα απογίνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που περιπλανώνται στην χώρα, θα έχουμε επεισόδια και εικόνες σαν τις χθεσινές. Όταν η απόγνωση των μεταναστών γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης, τα αποτελέσματα είναι οι συγκρούσεις με τον μόνιμο σάκο του μποξ, την αστυνομία.
Πλέον, το πρόβλημα δεν πρέπει να κρύβεται κάτω απ το χαλί γιατί θα έρθει η ώρα που δεν θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται πίεση προς την Ευρώπη για να δοθούν οριστικές λύσεις για το μέλλον των προσφύγων.
Μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει να λύσει τα δικά της τεράστια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, πως θα δώσει λύση σ’ αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα;
Πότε επιτέλους οι αστυνομικοί θα σταματήσουν να αντιμετωπίζονται σαν ασπίδα της ολιγωρίας των πολιτικών; Μην καταχράζεστε την υπομονή και την επαγγελματική μας ευσυνειδησία”!

________________

* Δημήτρης Παδιωτης, ΕΑΣΥ ΘΣΝ