Σε ψευδαίσθηση της μητέρας για κακοποίηση της 4άχρονης κόρης τους, αποδίδεται η τραγωδία στο Ν.Κόσμο

Σε έξαρση ψυχολογικής ορμής και εσφαλμένη ψευδαίσθηση που είχε αναπτύξει η 44άχρονη, την οδήγησαν στην ακαταλόγιστη ενέργεια και το απονενοημένο  διάβημα της αυτοχειρίας.

Η τραγική κατάληξη για την 4άχρονη  με δράστιδα και στη συνέχεια αυτόχειρα την 44άχρονη μητέρα της, που απέρριψε την κόρη της από τον 5ο όροφο και στη συνέχεια ενήργησε αυτοχειρία στο Ν.Κοσμο (19/03) όπως προκύπτει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, με μαρτυρικές καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία, είχε υπόβαθρο προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε η γυναίκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας, η κατάσταση της 44άχρονης επιδεινώθηκε λίγα 24άωρα πριν προχώρησε στην ακαταλόγιστη ενέργεια της, να απορρίψει την κόρη της από το μπαλκόνι και να προχωρήσει σε αυτοχειρία.

Στη δικογραφία έχει ενταχθεί βιντεοληπτικό υλικό που απεικονίζει τμήμα του συμβάντος, απο κινητό γειτόνισσας

Σύμφωνα με μαρτυρίες από οικείους της 44άχρονης, παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και είχε απευθυνθεί σε σύμβουλο ψυχικής υγείας. Κάποιες εβδομάδες νωρίτερα,  η γυναίκα φέρεται να είχε αναπτύξει την ψευδαίσθηση ότι η 4άχρονη κορη τους, ειχε υποστεί παρενόχληση ή «κακοποίηση» (σσ χωρίς να προκύπτει ως γεγονός) στον παιδικό σταθμό που παρακολουθούσε σε εσφαλμένη ερμηνεία μιας ζωγραφιάς της ανήλικης.

Απευθύνθηκε σε παιδοψυχολόγο, χωρίς να προκύπτουν ενδείξεις προς επιβεβαίωση της “υποψίας” της για κακοποίηση της 4άχρονης

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι απευθύνθηκε σε εξειδικευμένο παιδοψυχολόγο, στον οποίο επέδειξε την επίμαχη ζωγραφιά, χωρίς να έχει διαγνώσει ότι υφίσταται συμπερασματικά  η -εσφαλμένη- “υπόνοια” που ειχε αναπτύξει, η 44άχρονη μητερα, ενώ ούτε η ζωγραφιά της 4άχρονης επέτρεπε ανάλογη ερμηνεία που να παραπέμπει σε κακοποίηση.

Από μαρτυρίες συγγενών της, η 44άχρονη παρουσίαζε περαιτέρω επιδείνωση τις τελευτειες ημέρες ενώ απέφευγε να κινηθεί σε δημόσιους χώρους. Σχεδόν 4-5 ημέρες από την επίσκεψη στον παιδοψυχίατρο, προχώρησε στην ακαταλόγιστη ενέργεια της.

Από τις έρευνες στο διαμέρισμα της οικογένειας και τα ηλεκτρονικά μέσα που είχε στη διάθεσή της η 44άχρονη, δεν είχε αφήσει χειρόγραφο ή ηλεκτρονικό μήνυμα ώστε να παραθέτει μια αιτιολογία της επιλογής της.