Γεροβασίλη: “Η ΕΛΑΣ δεν πήγε στα Εξάρχεια γιατί δεν είχε ενημέρωση”- ΕΛΑΣ: “Κατοπιν .. εορτής το έγγραφο του ΛΣ”

Με αφορμή την αιματηρή επίθεση κουκουλοφόρων κατά Κλιμακίου του ΛΣ και Εισαγγελέως στα Εξάρχεια που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο Λιμενικοί, τοποθετήθηκε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Τη θέση που παρέθεσαν απο την πρώτη στιγμή Υπηρεσιακές πηγές στο Nantiareport.gr κατά τη δημοσιοποίηση του αιματηρούς επεισοδίου στα Εξάρχεια σε βάρος Λιμενικών και του Εισαγγελέα (04/04-21.30), οτι η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του Λιμενικού γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρχε συνδρομή και παρουσία Αστυνομικών κατά την έρευνα, υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο News247, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν πήγε η ΕΛΑΣ, δεν είχε ενημέρωση η ΕΛΑΣ», τόνισε η Υπουργός

Η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε «ανόητη» παλαιότερη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «σε 100 μέρες θα καθαρίσω τα Εξάρχεια» και τόνισε ότι τα προβλήματα της εγκληματικότητας «δεν λύνονται με ένα μαγικό κουμπί». Στηλίτευσε τη ΝΔ, πως εργαλειοποιεί αυτά τα θέματα προκειμένου «να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας».

«Η ΕΛΑΣ δεν έπαψε ούτε μια μέρα να ασχολείται με την περιοχή των Εξαρχείων, όχι όμως για λόγους εντυπωσιασμού, όπως με μια επιχείρηση-σκούπα, που δεν φέρνει επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα. Όταν η αντιπολίτευση χάνει το αφήγημά της στα θέματα της οικονομίας, τότε πάνε στο δόγμα “νόμος και τάξης” προτείνοντας αστυνομοκρατία», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο η εκδοχή που παραθέτει σε αναφορά συμβαντος η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετά το αιματηρό επεισόδιο στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης (04/04-21.30) επισημαίνεται ότι “με εντολή του Λιμεναρχη Πειραιά είχε ενημερωθεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα”.

ΛΣ_αιματηρό επεισόδιο_αναφορά Εξάρχεια

Όπως επισημαίνουν ωστόσο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, εκτός από την αναγραφή μετά τον περιστατικό στο Υπηρεσιακο σήμα, δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του εγγραφου που να προκύπτει οτι ενημερωσαν ουτε ο τρόπος Επικοινωνίας- τηλεφωνικα με τηλεομοιοτυπία, email. Επίσης δεν αναφέρεται ούτε η Υπηρεσία ούτε το Υπηρεσιακό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ που έλαβε γνώση της επιχείρησης, σημειώνοντας με νόημα, ότι “..αυτο το εγγραφο ειναι κατοπιν…εορτης!!!”

Σύμφωνα και με την κατάθεση του επιβλέποντα την έρευνα Εισαγγελέα στην Κρατική Ασφάλεια, με το Κλιμάκιο Ναρκωτικών του Λιμενικού Πειραιά, μεταβαίνουν στο οίκημα της οδού Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια περί ώρα 20.20 (04/04) για συνέχεια ερευνας σε υπόθεση ναρκωτικών. Στο Κέντρο της ΑΔ τηλεφωνητής δέχεται κλήση (ωρα 20:38:17) από άτομο κατά δήλωσή του Αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε προφορικά συνδρομή ΔΙ.ΑΣ. για έρευνα, με αναφορά στη διεύθυνση της περιοχής των Εξαρχείων και την παρουσία Εισαγγελέα στο σημείο. Καταγράφεται και νέα κλήση (20:50) από άτομο στα ίδια στοιχεία στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ.Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που θα πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο σημείο.

Η επίθεση των αγνώστων δραστών πραγματοποιήθηκε περί τις 21:00 (04/04)

Λογω της επανάληψης της κλήσης, αποφασίστηκε να μεταβεί στο σημείο συμβατικό όχημα της Ασφάλειας  ώστε διακριβωθεί αν οι κλήσεις για Αστυνομική συνδρομή είχαν υπόσταση ή επρόκειτο για ψευδή αναγγελία ή “παγίδα”. Κατά την άφιξη του οχήματος της Ασφάλειας, είχε γίνει η συμπλοκή και οι Λιμενικοί αποχωρούσαν από το σημείο.