Όρος Βόρρα: Νεκροί οι Σκοπιανοί ορειβάτες

Νεκροί εντοπίσθηκαν οι δύο Σκοπιανοί ορειβάτες, που είχαν χαθεί στην ομίχλη του όρους Βόρας στην Π.Ε. Πέλλας.

Οι διασωστικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα εντόπισαν (11/02) σε υψόμετρο 2.524 μέτρων, τους αγνοούμενους- K.V. 28 ετών και A.M. 35 ετών- νεκρούς. Με ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό προσέγγισαν και ανέσυραν (11/02-13.30) παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ. Προηγήθηκαν συνεννοήσεις μεταξύ των δυο χωρών -Ελλάδας Σκοπίων- για τη διαδικασία της ανάσυρσης και επιστροφής των πτωμάτων στη χώρα τους.

Σωστικό Συνεργείο που συμμετείχε στις έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν το ζευγάρι διαπίστωσαν πως ήταν και οι δύο νεκροί.

Οι ελληνικες Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, ύστερα από ενημέρωση (10/02-14.30) για τη διάσωση δύο ατόμων, οι οποίοι αγνοούνταν στην κορυφή του όρους Βόρα, στον Προφήτη Ηλία, του νομού Πέλλας.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έντονη χιονοθύελλα και του δύσβατου της περιοχής, οι προσπάθειες εντοπισμού τους, απέβησαν άκαρπες και συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής (11/02).

Οι δυνάμεις που πραγματοποιούσαν τις έρευνες αφού εντόπισαν το ζευγάρι διαπίστωσαν πως ήταν και οι δύο νεκροί.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 16 Πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Έδεσσας, Αριδαίας και της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Οι διασωστικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα εντόπισαν, σε υψόμετρο 2.524 μέτρων, τους αγνοούμενους και με ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό προσέγγισαν και ανέσυραν νεκρούς τους δύο ορειβάτες.

Το κλιμάκιο της 2ηςΕΜΑΚ μετέβη (11/02) σε συνδρομή στο έργο της ανάσυρσης των νεκρών ορειβατών οι οποίες εεντοπίστηκαν σε χαράδρα από τη μεριά των Σκοπίων. Υστερα απο επαφες των δυο χωρών η 2λληνικη πέτρα προχώρησε στη διαδικασία της ανάσυρσης.