Κως: Καταδικάστηκε για απόπειρα δωροδοκίας Αστυνομικού- Ήθελε να την εμφανίσει μικρότερη στην ταυτότητα για να λάβει επίδομα στη Γαλλία

Ηθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της (Γαλλια) και εναντι χρηματικής αμοιβής ζήτησε από Αστυνομικό να της αλλάξει το έτος γέννησης.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) θα εκδικαστεί (14/02) υπόθεση με κατηγορούμενη 77χρονη Ελληνογαλλίδα, κάτοικο Κω, η οποία κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχη απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, και πλαστογραφία.

Η 77χρονη, έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή, επεδίωξε να εκδώσει νέα ταυτότητα και να αλλάξει την ηλικία της, κατά 10 έτη!!
Στην προανακριτική απολογία της η 77χρονη υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της (Γαλλια).

Η 77χρονη, χήρα και μητέρα 35χρονου με ειδικές δεξιότητες, προέρχεται από εξαιρετικά εύπορη οικογένεια.

Ενώπιον του Αυτοφώρου υποστήριξε ότι δεν είχε συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεών της και τελούσε σε διαταραχή λογικής. Ισχυρίστηκε ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της.

Η 77χρονη παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλύμνου και προσκόμισε, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών για την έκδοση νέας ταυτότητας, λόγω απώλειας και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο εμφανιζόταν με ηλικία 67 ετών, αντί της πραγματικής της ηλικιας 77χρόνων.

Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τα “στραβά μάτια”. Η πλαστογραφία του εγγράφου ήταν οφθαλμοφανής, ενώ στη συνέχεια έγινε εξακρίβωση η πραγματική ηλικία της, από τον έλεγχο στο σύστημα ταυτοτήτων.
Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα, που θα την εμφάνιζε μικρότερη, στη Γαλλία, για λόγους συνταξιοδότησης, αφού τα στοιχεία της είναι ήδη καταχωρημένα στη χώρα μετά τον γάμο της με Γάλλο.

Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη στον πρώτο βαθμό ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Κουζουκάκης.

_____________

* dimokratiki.gr