Ηράκλειο: Με δις ισόβια για τις δολοφονίες δυο Αστυνομικών σε απόδραση κρατουμένων και έμπορος ναρκωτικών συνελήφθησαν για “εμπορία”

Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο έχοντας στην κατοχή τους ποσότητες ηρωίνης και μεθαδόνης. Πρώην έγκλειστος των φυλακών με δις ισόβια για τη δολοφονία δύο Αστυνομικών αποφυλακίστηκε πριν από πέντε περίπου χρόνια.

Υπήρξε ένας από τους εγκλείστους ποινικούς στις φυλακές της Νεάπολης -το 1989 – και είχε εμπλακεί στα επεισόδια κατά τη διάρκεια απόδρασης των κρατουμένων στην επιχείρηση «Ασπιρίνη» όπως έμεινε γνωστή. Στα επεισόδια οι Αστυφύλακες Σαράντος Σακκάς (42 ετών) και Νίκος Κοκολάκης (35 ετών) είχαν τραυματιστεί θανάσιμα, με τον 63άχρονο – σήμερα – ποινικό να καταδικάζεται σε δις ισόβια ενω αποφυλακίστηκε πριν από περιπου πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, ο 63άχρονος έγινε “κουμπάρος” διαβόητων έγκλειστων κακοποιών, ωστοσο απο τη μέρα της αποφυλάκισης του μέχρι και πρόσφατα δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Πληροφορίες στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών όμως, ανέφεραν ότι 63άχρονος, είχε και πάλι παράνομη δραστηριότητα σε Γούβες και Κοκκίνη Χάνι και τέθηκε υπο παρακολούθηση.

Ενας “γνώριμος” των Αρχών, με συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών, ήταν ο 43άχρονος, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Στο διαμέρισμά του στο Ηράκλειο, κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν (12/1) στο Δικαστικό Μέγαρο με τη σε βαρος τους ποινική δικογραφία για τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

______________

* Γιώργος Ι. Παπαδάκης/ ekriti.gr