Ορεστιάδα: To πρώτο τεθωρακισμένο MRAP Typhoon GSS-300 στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ έφτασε στον Έβρο (video)

Στην Ορεστιάδα το πρώτο από τα οχτώ τεθωρακισμένα MRAP Typhoon GSS-300 που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ

Άφιξη λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββατου (29/03-14.00)  στη ΔΑ Ορεστιάδας για το πρώτο από τα οχτώ κατασχεμένα τεθωρακισμένα MRAP Typhoon GSS-300, τα οποία μετά τον αποχαρακτηρισμό τους, έχουν περάσει στη δικαιοδοσία της ΕΛ.ΑΣ.

Τα οχτώ καναδικής κατασκευής τεθωρακισμένα, μετακινήθηκαν αρχικά το πρωί της Δευτέρας (23/03) στην Υπηρεσία Τεχνικών Μέσων της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα . Μόλις σε μία εβδομάδα, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες- βαφής στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ, με τα καλαίσθητα διακριτικά της ΕΛΑΣ και μετατροπή με μεγαφωνική, τοποθέτηση φάρου και πλέγματος, με το αποτέλεσμα να είναι εφάμιλλο των τεχνικών μέσων Υπηρεσιών των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων Ασφάλειας.

Οι τεχνικές εργασίες στο πρώτο τεθωρακισμένο MRAP Typhoon GSS-300, ολοκληρώθηκαν μόλις την Παρασκευή (27/03) και το MRAP Typhoon GSS-300 έλαβε φύλλο πορείας για τα ελληνικά σύνορα του Έβρου. Ενώ τη Δευτέρα (30/03) αναμένεται να λάβει φύλλο πορείας και ενα δεύτερο το οποίο θα μετακινηθεί σε υποστήριξη στις περιπολίες των Ελληνικών Δυνάμεων στον Έβρο.

Τα τεθωρακισμένο MRAP Typhoon GSS-300,  όπως σημειώνουν πηγές του NantiaReport.grμεταφέρθηκαν με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στις Καστανιές και θα επιχειρούν προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων μας.