Αμυγδαλέζα: Βάφτηκε στα μπλε το τεθωρακισμένο MRAP Typhoon GSS-300 και βγαίνει.. για περιπολία (φωτο)

Στον Έβρο μετακινείται για περιπολία ένα ακόμα από τα τεθωρακισμένα MRAP Typhoon GSS-300

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες -βαφής στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ και μετατροπής με μεγαφωνική, τοποθέτηση φάρου και πλέγματος – σε ένα από τα κατασχεθέντα τεθωρακισμένα MRAP Typhoon GSS-300, τα οποία μετά τον αποχαρακτηρισμό τους, έχουν διατεθεί στον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής .

Πρόκειται για ένα από τα οχτώ καναδικής κατασκευής τεθωρακισμένα, που μετακινήθηκαν αρχικά το πρωί της Δευτέρας (23/03) στην Υπηρεσία Τεχνικών Μέσων της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα και πρόκειται να μεταφερθούν σε υποστήριξη στις περιπολίες των Ελληνικών Δυνάμεων στον Έβρο, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων μας.

Συνολικά, 16 στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα, κατασχεμένα από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή,  το Μάιο του 2015 στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου «Tychy», ενώ έπλεε νότια της Κρήτης, παρέμεναν στις αποθήκες του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά. Μεταξύ των κατασχεμένων, οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300, πέντε θωρακισμένα τύπου Toyota Land Cruiser, δύο οχήματα BMW και ένα ακόμη μάρκας Mercedes. Με τις εξελίξεις στον Έβρο και λόγων κρίσης με την Τουρκία στα βόρεια σύνορά μας, ελήφθη η απόφαση για αποδέσμευσή τους και αξιοποίηση των τεθωρακισμένων -καθώς φέρουν όργανα επιτήρησης και με εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης- σε επιχειρησιακή υποστήριξη στις Ελληνικές δυνάμεις, καθώς η μορφολογία του εδάφους δεν επιτρέπει την κίνηση συμβατικών οχημάτων.