Ωραιόκαστρο, ΘΣΝ: Επίθεση στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Καταγγελία για επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, ομάδα δέκα ατόμων, το βράδυ του Σαββάτου (26/12-23.00), παραβίασαν την περίφραξη, της δομή ςασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο στην οποία στεγάζονται ανήλικοι 12 έως 15 ετών.

«Αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν το «σπίτι» των ανήλικων οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερογροθιές και δοκάρια άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούνε με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και απειλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου», υποστηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος της δομής.

«Θα προβούμε άμεσά σε άσκηση μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δε φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12 – 15 ετών.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει υποδειγματική λειτουργία, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε κάθε πράξη μίσους», καταλήγει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις ανήλικοι με τραύματα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες.