Ομόνοια: Συμπλοκή αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας

Συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν με νεκρό και τραυματίες

Παρά την εφαρμογή του νέου σχεδίου αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ανάπλαση της πλατείας σε εξέλιξη, η Ομόνοια, παραμένει μια περιοχή άβατο για τους πολίτες της χώρας και όσους -λίγους πια- διατηρούν επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνα. Λαθρομετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν, συνεπλάκησαν με αυτοσχέδιες ματσέτες και ρόπαλα στα χέρια, αλαλαγμούς και κραυγές,  στο κέντρο της Αθήνας. Ένας νεκρός Αφγανός και τρεις τραυματίες, ο απολογισμός!

Μια ακόμα φονική συμπλοκή στην Ομόνοια

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε διαδοχικές κλήσεις από πολίτες το μεσημέρι της Πέμπτης (13/02-12.50) για βίαιη συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ λαθρομεταναστών στη συμβολή Μενάνδρου και Σαπφούς, κάτω από την πλατεία Ομονοίας. Οι οργανωμένες ομάδες Πακιστανών και Αφγανών, συνεπλάκησαν για την επικυριαρχία της περιοχής σε παράνομες δραστηριότητες. Ο 30άχρονος Αφγανός όπως ανέφεραν ομοεθνείς του, αρνήθηκε να πληρώσει €2.000 με €3.000 την εβδομάδα «προστασία» για τα λαθραία τσιγάρα που εμπορευόταν στις παράνομες αγορές του κέντρου της Αθήνας και δέχθηκε φονικά πλήγματα με ματσέτα στο θώρακα και το στομάχι.

Λαθρομετανάστες με αυτοσχέδια μαχαίρια ρόπαλα και μασέτες, συνεπλάκησαν μεταξύ τους σε ομάδες

Στο σημείο ένας Αφγανός σοβαρά  τραυματίας ο οποίος κατέληξε στο Νοσοκομείο καθώς κι ένας ακόμα ομοεθνής τους, ο οποίος διατηρεί επαφή με το περιβάλλον, ενώ αναφορές υπάρχουν για δύο ακόμα τραυματίες. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους τραυματίες στον “Ευαγγελισμό”. Από τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ ενεργούνται προσαγωγές για τους δράστες της συμπλοκής, ενώ από το χώρο της συμπλοκής οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας περισυνέλεξαν έντεκα κάλυκες.