Ομάδα ΔΙΑΣ στο TikTok.. «περιπολίες» με διαβιβάσεις και υπόκρουση… τραπ

Λογαριασμός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις από περιπολίες ΔΙΑΣ με διαβιβάσεις Κέντρου και μουσική υπόκρουση … τραπ

Ο λογαριασμός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως «Ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής», έχει ενεργό δραστηριότητα. Οι διαχειριστές προβαίνουν σε αναρτήσεις βίντεο από περιπολίες, και αστυνομικές επιχειρήσεις και εκπαιδεύσεις υπλο τη μουσική υπόκρουση της ελληνικής..  trap.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr,  τα μονταρισμένα βίντεο στο λογαριασμό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είναι από πληρώματα της ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και της Ομάδας Αθηνών, ενώ εξετάζεται ο προσδιορισμός ως Ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, να είναι παραπλανητικός.

Το ανησυχητικό φαινόμενο της επιλογής ενστόλων να προβαίνουν σε δημόσιες αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του είτε με selfie, είτε με φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό από φορητες κάμερες και κινητά τηλέφωνα σε αστυνομικές επιχειρήσεις και περιστατικών αστυνομικής διαχείρισης, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Ωτόσο όπως επισημαίνουν Αξιωματικοί στο NantiaReport.gr «παρα τις διαταγές προς τις Υπηρεσίες και την ενημέρωση του προσωπικού,  συνεχώς εντοπίζονται αποκλίνουσες και πειθαρχικά ελεγκταίες συμπεριφορές μεταξύ των ενστόλων. Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διατηρεί γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθώς επίσης Εκπρόσωπο Τύπου με βοηθό. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια επικοινωνιακής εξωστρέφεια, δεν είναι σύννομες με το ρόλο και το έργο των Αστυνομικών ».