Ομάδα Αστυνόμευσης Πανεπιστημίων: Προσλήψεις 1.000 Ειδικών Φρουρών για την ασφάλεια των ΑΕΙ

Σε ανακοινώσεις προχώρησαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στην πρόσληψη 1.000 Ειδικών Φρουρών, με προκήρυξη η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από την Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι θα αποτελέσουν την Ομάδα Αστυνόμευσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Το νέο Σώμα θα υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι νεοπροσληφθέντες θα λάβουν συγκεκριμένη εκπαίδευση και θα κατανεμηθούν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. «Πρόθεσή μας» όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «είναι το προσωπικό να διατεθεί σε κάθε ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος». Όπως διευκρίνισαν και οι δύο πλευρές, οι νεοπροσληφθέντες θα αποτελέσουν τα στελέχη της Ομάδας Αστυνόμευσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα και θα έχουν ομοιόμορφη παρουσία με στολές οι οποίες δε θα παραπέμπουν στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ θα φέρουν ατομικό οπλισμό (όπλο) ωστόσο θα διαθέτουν γκλομπ και σπρέι.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, όταν στους χώρους των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εντοπίζονται σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας, θα γίνεται άμεσα επικοινωνία για επέμβαση της Αστυνομίας .