Ν.Μάκρη: Συνελήφθη η τηλεοπτική “ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ”.

Με Εισαγγελική παραγγελία, η οποία εκδόθηκε άμεσα, στο ΑΤ Ν.Μακρης, συνελήφθη η κατά δήλωσή της σε τηλεοπτικά πάνελ η “ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ” Μαρία Καλογεροπούλου.

Φιλοξενήθηκε σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς -από το απόγευμα της Τρίτης (05/05)-, με την ιδιότητα της ψυχιάτρου ΟΚΑΝΑ, και αναφέρθηκε στους τοξικοεξαρτόμενους γονείς της 4άχρονης Άννυ, από τη Βουλγαρία και στην κακοποίηση την οποία είχε διαπιστώσει, όπως ισχυρίστηκε σε βάρος της ανήλικης. Δήλωνε επίσης, ότι είχε προσφύγει τέσσερις φορές στην Εισαγγελία, αλλά ουδέποτε κινήθηκε διαδικασία προστασίας της ανήλικης η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τον πατέρα της.
Η Μαρία Καλογεροπούλου, όπως εμφανίστηκε, συμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, συνελήφθη στο ΑΤ Ν.Μάκρης (06/05) όταν μετέβη για να δηλώσει ..την κλοπή του κινητού της, με το οποίο είχε επικοινωνήσει με τα κανάλια κι ενώ ήδη είχε υποβληθεί άρση απορρήτου, είχε εξακριβωθεί η ταυτότητά της και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα.
Η 50άχρονη, αναμένεται την Πέμπτη (07/05) να δικαστεί στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ύστερα από τη διωξη η οποία ασκήθηκε σε βάρος της -σε βαθμό πλημμελήματος- για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψευδή αναφορά στις αρχές περί τέλεσης πλημμελήματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον, η γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η ίδια, φέρεται να απέδωσε την πράξη της -όπως υποστήριξε-, “ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει ώστε να μην πέσει στα “μαλακά” ο 27χρονος Βούλγαρος”, ο οποιος έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 4χρονης κόρης του, Άννυ.
Από σχετική έρευνα, στα αρχεία της Εισαγγελίας Ανηλίκων αλλά και στο τμήμα ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο, δεν εντοπίσθηκε φάκελος με σχετική αναφορά για την οικογένεια των τοξικοεξαρτόμενων Βουλγαρων και της 4άχρονης Άννυ, η οποία είχε έρθει από τη Βουλγαρία τέλη Φλεβάρη αρχές Μάρτη, ενώ δεν είχε απασχολήσει η υπόθεση υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ και κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία.
Όπως διευκρίνησε ο ΟΚΑΝΑ σε ανακοίνωσή του, για διάστημα ενός μήνα, εργάστηκε στον Οργανισμό, κατά το 2000 γυναίκα στα στοιχεία Αικατερίνη Καλογεροπούλου και καμιά άλλη γυναίκα σε αυτα τα στοιχεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας ανέφερε ότι, 《Στην υπηρεσία μας ουδέποτε κατατέθηκε καταγγελία που να αφορά την ανήλικη. Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα στους κοινωνικούς φακέλους που τηρούνται στην Εισαγγελία έγινε όχι μόνο με τα στοιχεία της μητέρας αλλά και με τα στοιχεία του πατέρα, έστω κι αν δεν ήταν αναγνωρισμένο τέκνο του.
– Η καταγγέλλουσα, φερόμενη ως Μαρία Καλογεροπούλου όπως προκύπτει και από ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ, ουδέποτε ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό του εν λόγω οργανισμού ενώ οι γονείς της ανήλικης ουδέποτε παρακολούθησαν πρόγραμμα απεξάρτησης ή υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα ούτως ώστε να εξεταστούν από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ.
– Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στο θάνατο της ανήλικης, η τελευταία ήρθε στην Ελλάδα μόλις το Μάρτιο του 2015.
– Η Εισαγγελία παρά το γεγονός ότι προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, αφού μόλις της αναγγέλθηκε ότι την αναζητεί ο εισαγγελέας διέκοψε αμέσως την επικοινωνία. Έκτοτε είναι αδύνατη κάθε επαφή μαζί της, ενώ σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες. Το θέμα ερευνάται.
– Ουδέποτε η καταγγέλλουσα κλήθηκε είτε από τη ασφάλεια είτε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για να καταθέσει σχετικά παρά τις αντίθετες δηλώσεις της.
– Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια εισαγγελέας με το όνομα ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ.
– Κατόπιν των ανωτέρων διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.
– Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει κα καταβάλλει καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα που της παρέχονται, άοκνες προσπάθειες για την προστασία του παιδιού αλλά και του πάσχοντος ανθρώπου υπερβαίνοντας τις τυπικές υποχρεώσεις της》.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport