Οι τρεις Αξιωματικοί του ελικοπτέρου του ΠΝ που κατέπεσε

Τρεις Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου Αgusta Bell 212 το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στη νησίδα Κίναρο.

image

Οι σοροί των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου Αgusta Bell 212 το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ (11/02- 2:45), στη νησίδα Κίναρο, τμήματα του οποίου, εντοπίστηκαν -λίγο πριν τις οχτώ το πρωί της Πέμπτης- σε απόκρημνη περιοχή. Το βάθος στη θαλάσσια περιοχή που αναζητούσαν το πιλοτήριο (κόκπιτ) οι ομάδες διάσωσης κυμαίνεται από 50 ως 100 μέτρα
Το Αgusta Bell 212 συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση, με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο, Αναστάσιο Τουλίτση, συγκυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και ναυτίλο τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Το προφίλ των τριών αξιωματικών

image

– Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979), ήταν έγγαμος. Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης.

image

– Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος (στον 5ο μηνα), στο δεύτερο παιδί τους

image

– Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί.