«Οι συνάδελφοι πήγαν ύστερα από καταγγελίες για οινόφλυγες σε επιθέσει κατά οδηγών, και δέχθηκαν επίθεση κατά τη σύλληψή τους»

Την εκδοχή που παραθέτουν ένστολοι της ΔΑ Λέσβου, για το περιστατικό εμπλοκής Συνοριοφυλάκων και Αστυνομικού το οποίο καταγράφηκε σε βιντεοληπτικό υλικό πλησίον του καταυλισμού λαθρομεταναστών παραθέτει το NantiaReport.gr

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, για το περιστατικό που καταγγέλλεται σε “αυτοδιαχειριζόμενη έντυπη έκδοση” και καταγράφηκε σε βιντεοληπτικό υλικό (11/12) στη Λέσβο πλησίον του καταυλισμού λαθρομεταναστών στο Μαυροβούνι Λέσβου (ΚΥΤ Καρά Τεπέ), μεταφέρουν μια άλλη εκδοχή για τα πραγματικά γεγονότα και περιστατικά.

Σύμφωνα με υπηρεσιακές πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, οι Αστυνομικοί- Συνοριοφύλακες με διάθεση στα Μέτρα Τάξης στον καταυλισμό στη θέση Μαυροβούνι της Λέσβου, ύστερα από καταγγελίες διερχόμενων οδηγών, για οινόφλυγες λαθρομετανάστες, εν μέση οδών που προκαλούν και επιτίθενται στους διερχόμενους χτυπώντας τα οχήματα τους, μετέβησαν στο δρόμο που οδηγεί στον καταυλισμό (ΚΥΤ Καρά Τεπέ) για να ελέγξουν το αληθές των καταγγελλομένων. Στο δρόμο που οδηγεί στο χώρο όπου λειτουργεί ο καταυλισμός των λαθρομεταναστών εντόπσιαν πεζούς τους διαβιούντες στη δομή, με εμφανή εικόνα σε προχωρημένη κατάσταση μέθης, και τους κάλεσαν για έλεγχο. Στην παρουσία των Αστυνομικών και τις υπόδειξες τους, οι λαθρομετανάστες αντέδρασαν στον έλεγχο και αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψης, εκστομίζοντας ύβρεις ασχημονώντας παράλληλα κατά των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ .

Τα στοιχεία των διερχόμενων οδηγών οι οποίοι προέβησαν στις καταγγελίες επ αφορμή των οποίων ακολούθησε ο έλεγχος των ενστόλων στους λαθρομετανάστες, βρίσκονται σε υπηρεσιακή διάθεση για τους διενεργούντες την ΕΔΕ. Ωστόσο όπως επισημαίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες στο  NantiaReport.gr, «με την εξέλιξη των γεγονότων, τα πραγματικά περιστατικά θα προκύψουν στο πλαίσιο της διενεργούμενης ΕΔΕ. Ωστόσο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πώς σε ένα σημείο που εκτός από τις ΜΚΟ και τους λαθρομετανάστες και όσους από την ΕΛΑΣ διατίθενται σε Μέτρα Ταξης στο ΚΥΤ, δεν υπάρχει άλλη παρουσία, πώς λοιπόν προέκυψε η επίμαχη καταγραφή σε βίντεο, το οποίο και δημοσιεύεται από την γνωστών ιδεολογικών απόψεων που εκφράζει έντυπη έκδοση. Εξαιρετικό “βολικό” κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα από ένα απόσπασμα εικόνας όπως καταγράφεται σε βιντεο και διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την τάχιστη ανταπόκριση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ να θέσει σε διαθεσιμότητα του συναδέλφους, πριν καν ακούσει και τη δική τους εκδοχή στις σε βάρος τους καταγγελίες », σημειώνεται εμφατικά .

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη διαθεσιμότητα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος των τριών Συνοριοφυλάκων και Αστυνομικού,  «Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθει σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.