Λέσβος: Διαθεσιμότητα και Εσωτερικές Υποθέσεις για τρείς Συνοριοφύλακες και Αστυνομικό για βία σε λαθρομετανάστες

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διαθεσιμότητα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τριών Συνοριοφυλάκων και Αστυνομικού

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (11/12), «Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθει σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Το βιντεοληπτικό υλικό δημοσιεύθηκε σε “αυτοδιαχειριζόμενη έντυπη έκδοση” και καταγράφηκε (11/12) στη Λέσβο κοντά στον καταυλισμό λαθρομεταναστών στο Μαυροβούνι Λέσβου (ΚΥΤ Καρά Τεπέ). Σύμφωνα με τη δημοσίευση , δύο  διαβιούντες στον καταυλισμό, φέρονται να επέστρεφαν στον καταυλισμό όταν οι ένστολοι σε έλεγχο, χωρίς να έχει αναφέρεται στο δημοσίευμα οτιδήποτε άλλο εκτός από την υποστήριξη του συντάκτη στους λαθρομετανάστες ως “πρόσφυγες αιτούντες άσυλο”, για αφορμή η οποία επίσης δεν αναφέρεται στο άρθρο, είχαν μεταξύ τους συμπλοκή .

Άμεσα με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα , κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και οι τρεις ένστολοι, συνελήφθησαν ενώ με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.