Αθήνα: Στο εγκληματικό “σύμπλεγμα” στο κέντρο της πρωτεύουσας

Το κέντρο της Αθήνας, έχει πάψει πολλά χρόνια να αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της Πρωτεύουσας, με τα ραντεβού να κρύβουν αιματηρές συμπλοκές και θάνατο μεταξύ οργανωμένων ομάδων Αφρασιατών με τα μέλη τους να επιδίδονται σε ακραία βίαιες συμπεριφορές

Προέρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Αλγερία, επιδεικνύουν ιδιαίτερα βίαιες συμπεριφορές. Δράστες σε βίαιες ληστρικές επιδρομές σε πεζούς οδηγούς οχημάτων και δικύκλων εν κινήσει, δραστηριοποιούνται σε διακίνηση ναρκωτικών, πώληση λαθραίων τσιγάρων, ειδών παραεμπορίου, προωθούν ομοεθνείς τους στην πορνεία, και διαπράττουν διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα. Είναι μόνο ελάχιστα από τα αδικήματα που αποτυπώνουν ποινικές δικογραφίες των Αστυνομικών Τμημάτων του κέντρου πόλης Αθηνών .

Σε μια τέτοια συμπλοκή επικυριαρχίας, το πρωί της περασμένης Τετάρτης (09/12)  Αλγερινός αποπειράθηκε να σφάξει Βούλγαρο, στην Πλατεία Βάθη .  Ο Αλγερινός έπληξε με μαχαίρι τον Βούλγαρο στον λαιμό, ο οποίος τους επιτέθηκε με καδρόνι και συνδρομή ομοεθνών του . Και είναι ένα από τα καθημερινά δεκάδες περιστατικά που μπορεί να μην τα αποτυπώνει το αστυνομικό δελτίο, ωστόσο οι επαγγελματίες της περιοχής και οι ελάχιστοι εναπομείναντες μόνιμοι κάτοικοι, έχουν από μια τουλάχιστον ιστορία να διηγηθούν..  ως αυτόπτες μάρτυρες και σε πολλές περιπτώσεις και θύματα των εγκληματικών συμπεριφορών των αλλοδαπών συμμοριών.

Το γεωγραφικό στίγμα ορίζεται ανάμεσα στις πλατείες Ομονοίας και  Μοναστηρακίου, στην περιοχή του Κεραμικού και το Μεταξουργείο.  Στις οδούς Μενάνδρου, Γερανίου, Νικηφόρου, Σοφοκλέους, Αναξαγόρα, Ζήνωνος, Ακομινάτου, Σατωβριάνδρου, και Μάρνη στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, και στους δρόμους που οριοθετούν την πλατεία Κουμουνδούρου, Αγησιλάου, Κολοκυνθούς, Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμικού, σε όλη την έκταση της πλατεία Βάθη, όταν πέφτει σκοτάδι, οι δρόμοι παραπέμπουν σε σκηνή ταινίας του κινηματογράφου, με πρωταγωνιστές όσους επιλέξουν να κινηθούν στο κέντρο της πόλης. Αστυνόμευση για τα “μάτια του κόσμου” παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πληρωμάτων να ανταποκριθούν στις ανάγκες αστυνόμευσης για την προστασία του πολίτη, το έγκλημα πάντα βρίσκει ..”ακολουθία”.

Από την κάτω πλευρά που ορίζει το 6ο Δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας, και ορίζεται από τις οδούς Ιουλιανού, Χέυδεν, Ηπείρου, Αντωνιάδου, Βερανζέρου, Δεριγνί, Κοδριγκτώνος, Πιπίνου, Φυλής, Μηθύμνης, μέχρι το ύψος της Λέλας Καραγιάννη. Σε όλη την περιφέρεια που ορίζουν οι πλατείες Αμερικής, Κολιάτσου, Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα, και Πεδίο του Άρεως, ναρκωτικά και πορνεία, συμπλοκές σε ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών και βίαιες ληστείες σε φιλήσυχους διερχόμενους πολίτες συνθέτουν το εγκληματικό πολυφυλετικό “σύμπλεγμα” στο κέντρο της πρωτεύουσας.