Οι συλληφθέντες για τους εμπρησμούς σε Κρυονέρι, Πετρούπολη και Πεδίον του Άρεως κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Σε δύο προφυλακίσεις και σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή προχώρησαν οι Εισαγγελικές Αρχές στην ποινική μεταχείριση για τους τρεις συλληφθέντες δράστες εμπρησμών στο Κρυονέρι, στην Πετρούπολη και στο Πεδίον του Άρεως

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 43χρονος οδηγός λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (06/08) για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 47χρονος ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δύο εμπρησμούς στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Φυλακιστήριο έλαβε και η Αφγανή για απόπειρα πρόκλησης εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή.