Οι “ληστές των χρηματοκιβωτίων” και οι εγκληματικές ομάδες

Με ποινικό μητρώο, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα για κλοπές ληστείες διαρρήξεις, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες, σε περιοχές της Αττικής για του “ληστές των χρηματοκιβωτίων” και μέλη άλλων εγκληματικών οργανώσεων

Απο την Καλλιθέα, ως τον Ασπρόπυργο, και το Μενιδι και τον καταυλισμό του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ, Αστυνομικοί σε συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησαν στη σύλληψη των “ληστών των χρηματοκιβωτίων” και μελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Συνελήφθησαν 14 ομογενείς απο πρωην Ανατολικές χωρες- ηλικίας απο 18ετων, εως 40ετών- και 26άχρονος Αλβανός.
Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ενω ταυτοποιήθηκαν και ακόμα πέντε ομογενείς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,- ηλικίας απο 20, εως 36ετών – οι οποίοι αναζητούνται.

Εξιχνιάσθηκαν περισσότερες από 100 ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας, με την συνεργασία Αστυνομικών της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμετείχαν στην ευρείας κλίμακας οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση (04-05/05).

Με την σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν (06/05) στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

Για την υπόθεση αναμένεται επίσημη ενημέρωση σε Συνέντευξη Τύπου από την ΕΛ.ΑΣ