Παπάς επιτέθηκε και τραυμάτισε ΔΙΑΣ εν υπηρεσία για.. κατεδάφιση αυθαιρέτου

Ο ιερέας αναγνώρισε την παράλογη ενέργεια του σε βάρος πληρώματος της ΔΙΑΣ. Σε βαρος του υποβλήθηκε μήνυση.

Το περιστατικό καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος της πλατείας Μοναστηρακίου.  Δύο πληρώματα της ΔΙΑΣ έχουν σταματήσει τα δίκυκλα τους με τους αναβάτες πεζοί να έχουν μεταβεί στο πλησιέστερο κατάστημα για νερά.

Ιερέας (άλλου δόγματος) στη θέα των Αστυνομικών, πλησιάζει και ρωτάει τον πρώτο Αστυνομικό.

– Είστε Αστυνομικοί;

– Ναι, ανταποκρίνεται ο ένστολος, και δέχεται κουτουλιά στο κεφάλι. Άμεσα σπεύδει ο συνάδελφος του να ανταποκριθεί, με τον ιερέα εκτός ελέγχου, να συνεχίζει την επίθεση και στους δύο Αστυνομικούς.

Οι δύο συνάδελφοι τους οι οποίοι επιστρέφουν με τα μπουκάλια νερού στα χέρια, στη θέα της συμπλοκής σε βάρος των συναδέλφων τους σπεύδουν σε συνδρομή τους και ακινητοποιούν τον ιερέα.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο ιερέας, είχε μια καλύβα αυθαίρετη κατασκευή η οποία με απόφαση της Περιφέρειας κρίθηκε παράνομη.  Με τη συνδρομή της Αστυνομίας κλιμάκιο της αρμοδιας Υπηρεσίας την κατεδάφισε. Έκτοτε στη θέα Αστυνομικών οπως ο ιδιος υποστήριξε, κάποιες φορές ανακαλεί την βιωματική εμπειρία και κινείται με απειλητική διάθεση σε ένστολους Αστυνομικούς, ωστόσο αναγνωρίζει την ακραία συμπεριφορά του.

Ο ιερέας συνελήφθη ενω υποβλήθηκε σε βαρος του μήνυση απο τους δύο Αστυνομικούς, οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο για εξετασεις.