Ο Βασίλης Δημάκης τραγουδάει, ενας συγκελίτης του παίζει μπουζούκι και άλλος μεταδίδει ..live stemming απο τον Κορυδαλλό

Η δημοσιοποίηση βίντεο έχει καταγράφει με κινητό μέσα από κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, προκάλεσε έρευνα και κυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ωστόσο η πραγματικότητα απέχει από τα όσα μετέδωσε πρωινή εκπομπή

Η είδηση μεταδόθηκε (08/07) από το «Πρωινό μου», με ψευδη αναφορά στον πρώην Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ότι συμμετείχε σε γλέντι με μπουζούκι μεταξύ εγκλείστων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, χωρις ο ίδιος να διακρίνεται στα δυο βίντεο. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση με πειθαρχική έρευνα και κυρώσεις για τους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους και έρευνα στα κελιά της Ζ και Στ πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, χωρις να επιβεβαιώνει την παρουσια του σκηνοθέτη. Για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αγωγή στους παρουσιαστές της εκπομπής, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του και ο νομικός συμπαραστάτης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του NantiaReport.gr, το γλέντι είχε στηθεί στο κελί της Στ πτέρυγας Φυλακών Κορυδαλλού, σε κελί στο οποίο κρατείται ο κατάδικος Βασίλης Δημακης.

Σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Βασίλης Δημακης υπάρχουν αναρτήσεις με τον ιδιο να τραγουδάει και τον συγκελίτη του να παίζει μπουζούκι σε παρτιτούρες απο παλια λαϊκά και ρεμπέτικα του Βασίλη Τσιτσάνη, ως..  «Σαλταδόροι της μουσικής»

Οπως περιγράφεται σε αυτές τις αναρτήσεις,  ««Σαλταδόροι της μουσικής»… Τραγουδιστές, μέσα από τα σύρματα της απομόνωσης και την αποξένωσης . Ετσι σε μια στιγμή, γίνονται τραγουδιστές του ανθρώπινου πόνου με τα βάσανα τους καημούς και τις δυσκολίες, τργουδανε για τις ελπίδες τα ονείρα, τις προσδοκίες, την αγάπη και του έρωτα, και τη ζωή, τραγουδάνε με μεράκι, για ολα τούτα και με τη μουσική, τη μελωδία, τους στίχους… γκρεμίζουν τους ψηλούς τοίχους, σπάνε τα κάγκελα και τις βαριές κλειστές κλειδωμένες μεταλλικές πόρτες, περνάνε μέσα από όλα και με νότες στα φτερά της ψυχής, πετάνε λεύτερα στο εκτός των τειχών, και ταξιδεύουν νοητά σαν μουσικό γαϊτανάκι που πάλλετε με πολύχρωμες κορδέλες στο πεντάγραμμο μιας ελευθερίας που κανείς δεν μπορεί να την περιορίσει«.

»Τραγουδάνε μαζί, παρεάκι με φίλους, να περνάει η ώρα, να διασκεδάσουν, να σπάσουν τη μονοτονία και τη μοναξιά λίγο, να περάσουν μια στάλα όμορφα , όσο όμορφα δηλαδή γίνεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον…»

Σεε άλλο σημείο των αναρτήσεων στο λογαριασμό του Βασιλη Δημάκη, με τον τίτλο του “Μην απελπίζεσαι”, απευθύνουν μήνυμα καθώς όπως σημειώνεται, είναι «Αφιερωμένο στο Βασίλη Δημάκη, έγκλειστο στις φυλακές και σε όσους παλεύουν την απελπισία !!! τη μοναξιά και την κάθε δυσκολία, με την ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο».

Ο Βασίλης Δημάκης, επονομαζόμενος και ως «ληστής με το kalashnikov»  τον περασμένο Μάρτιο (17/03) ειχε παραβιάσει το ηλεκτρονικό μέσο επιτήρησης που του είχε χορηγηθεί με χρήση φοιτητικής αδειας και δραπέτευσε. Ο Βασίλης Δημάκης, χαρακτήρισε προσωπική «ομολογουμένως κακή απόφαση που έλαβε» και σε έναν ιδεολογικοπολιτικό αχταρμά που παραθέτει, δήλωνε ότι «Θα καταθέσω μόνο την αλήθεια μου» ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει ονομαστικά όσους τον “στήριξαν”.

Μετά από επτά ημέρες (23/03) ως δραπέτης “ψευδεπίγραφης” ελευθερίας, ο Βασίλης Δημάκης, συνελήφθη κι επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕΒ με τη συνδρομή ΕΚΑΜ σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr εντοπισε τον κατάδικο δραπέτη, ο οπιος είχε καταφύγει στο σπίτι Αλβανής φίλης του, γνωστής στις Αρχές για εμπλοκή της στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Με απόφαση του Εισαγγελέα Πειραιά ο Βασίλης Δημακης επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, όπου παραμένει έγκλειστος.