Απέδρασε ο Βασίλης Δημάκης, για τον οποίο είχε κινητοποιηθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος, ενώ είχε εκπαιδευτική άδεια με βραχιολάκι

Παρά την ενημέρωση προς το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης, για τις τάσεις φυγής που διέπει τον καταδικασθέντα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχε λάβει εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) και.. δραπέτευσε

Ο επονομαζόμενος και ως «ληστής με το kalashnikov», έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, Βασίλης Δημάκης, με επίκληση στη φοιτητική του ιδιότητα καθως έχει εισαχθεί στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής, είχε λάβει (15/03) εκπαιδευτική άδεια με απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Το μεσημέρι της Πέμπτης (17/03-12.17) ο 43χρονος Βασίλης Δημάκης, παραβίασε και αφαίρεσε την ηλεκτρονική συσκευή επιτήρησης (βραχιολάκι), απέδρασε κι έκτοτε αναζητείται.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr, αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε από το σύστημα η παραβίαση του πομποδέκτη στην περιοχή της Νίκαιας σε σταθμό μετεπιβίβασης Μ.Μ.Μ και δεν εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο. Όταν πλήρωμα της Υπηρεσίας, μετέβη στο σημείο που εξέπεμψε σήμα ο πομποδέκτης, τον εντόπισαν παραβιασμένο και συσκευή που έφερε σημάδια απόπειρας καταστροφής και ως πειστήρια έχουν παραληφθεί προς εξέταση από τη ΔΕΕ.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία (με Kalashnikov) και πλαστογραφία, είχε κινητοποιήσει τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας καθώς αν και φοιτητής είχε κριθεί ότι είναι ύποπτος φυγής, με απορριπτικές αποφάσεις στα αιτημα που υπέβαλλε. Με κινητοποιήσεις και πιέσεις που ασκήθηκαν- τοτε- καθώς επίσης προσωπικές επιθέσεις προς την τότε ΓΓΑΠ Σοφία Νικολάου, αποφασίστηκε η χορήγηση της φοιτητικής άδειας στο Βασίλη Δημάκη. Καταδικασμένος και έγκλειστος στις Φυλακές Γρεβενών, έλαβε απολυτήριο λυκείου (2016), έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Μετά από απεργία πείνας και πιέσεις έλαβε εκπαιδευτική μεταγωγή, και από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

«Η Γ.Γ.Α.Π. σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, διεξάγει αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 43χρονου» Βασίλη Δημάκη, ως δραπέτη των Φυλακών Κορυδαλλού, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.