Ο Τόσκας επιβεβαιώνει τη διέλευση, δύο τζιχαντιστών.. που ο ίδιος διέψευδε

Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκανε αναφορά στη διέλευση από την Ελλάδα, ενός και μόνο τζιχαντιστή, οποίος εμπλέκεται στην τρομοκρατική επιθεση στη Γαλλία. Σε συνέντευξή του, σήμερα, επιβεβαιώνει τη διέλευση και δεύτερου ατόμου.

wpid-30092015-yptp_toskas_s.jpg
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm (23/11) ο αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Τόσκας, επιβεβαιωσε τη διέλευση και δεύτερου ατόμου από τη Λέρο, ο οποίος σύμφωνα με τις Γαλλικές Αρχές συμμετείχε στην πολλαπλή βομβιστική επίθεση(13/11) στο Παρίσι.
Το απόσπασμα της συνέντευξης:
Ν.Χατζηνικολάου, Δημοσιογράφος: Θέλω να σας ρωτήσω επίσης κ. Υπουργέ για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κυρίως σε ξένα μέσα ενημέρωσης, αυτό το τελευταίο διάστημα, για την διέλευση τζιχαντιστών από την Ελλάδα και την σύνδεση μάλιστα ορισμένων εκ των πρωταιτίων της επίθεσης στο Παρίσι με την χώρα μας, το πέρασμα από την Λέρο κ.τ.λ..
Ν.Τόσκας-αν.Υπ. Προστασίας Πολίτη: Καταρχάς κύριε Χατζηνικολάου, προχθές που ήμουν στις Βρυξέλλες στην σύσκεψη των ομολόγων μου, υπήρχε συναίνεση στο να μην ταυτίσουμε τις μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία. Δύο διαφορετικά πράγματα. Μέσα σε αυτές τις μεταναστευτικές ροές υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων με ιδέες ακραίες που πρόσκεινται στην τρομοκρατία και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι μεγάλες μάζες των μεταναστών. Υπήρξαν λοιπόν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές αρχές και τα οποία τα εντοπίσαμε σε χρόνο ρεκόρ. Πέρασαν από την Λέρο την συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν αυτοί οι άνθρωποι στις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία και επομένως μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου.
Το αξιοσημείωτο είναι οτι σε προηγούμενη τοποθέτησή του ο αναπλρωτής Υπουργός, σε απάντηση των Γαλλων αξιωματούχων, είχε αναφερθεί με ανακοίνωση, στην εξακρίβωση στοιχείων ενός ατόμου, να έχει διέλθει από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, ενώ από τη θέση του ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, είχε αναφερθεί στη διαπίστωση διέλευσης και δεύτερου ατόμου από τα ελληνικά παραλια, όπως είχε καταγραφεί στο ΚΕΠΥ Λέρου.