Ο “οικογενειάρχης” και ο άγαμος- Οι Βούλγαροι δράστες σε επιθέσεις και βιασμούς των τριών ιερόδουλων

Εν αναμονή της Εισαγγελικής Διάταξης δημοσιοποίησης στοιχείων και φωτογραφιών, των δύο αρρωστημένα διαστροφικών Βούλγαρων οι οποίοι συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κι έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους σε τρεις υποθέσεις

«Επικίνδυνος για τον εαυτό και για το κοινωνικό σύνολο» με αυτή τη γνωμοδότηση ο αρμόδιος Εισαγγελέας των Φυλακών, στις 24 Απριλίου 2019, είχε αποφασίσει τον εγκλεισμό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» για τον βασικό κατηγορούμενο από τη Βουλγαρία, ο οποίος συμμετείχε και στις τρεις βίαιες επιθέσεις και βιασμούς σε βάρος των αλλοδαπών ιερόδουλων. Είχε απασχολήσει για διαρρήξεις γραφείων και διαμερισμάτων, στο ποινικό του μητρώο είχε συλλήψεις με τέσσερα διαφορετικά επώνυμα και… έξι ονόματα. Έμεινε μόλις μια εβδομάδα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο κι λαβε υφ’ όρων απόλυση. Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ύστερα από συμπλοκή μαζί του, προχώρησαν στη σύλληψή τους (04/02) σε ξενοδοχείο της οδού Κεραμένως στην Ομόνοια.

Στη Μιχαήλ Βόδα σχεδόν σε ταυτόχρονη επιχείρηση οι Αστυνομικοί της Δημόσιας Ασφάλειας, προχώρησαν στη σύλληψη και του 35άχρονου Βούλγαρου συνεργού του. Ο ίδιος δηλώνει έγγαμος, και πατέρας δύο νηπίων, με την οικογένειά του να διαμένει σε οικία στους Αγίου Αναργύρους.

Τρία επιβεβαιωμένα θύματα, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλα μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους

Από τις 19 Ιανουαρίου- μέχρι και τη σύλληψή τους στις 04 Φεβρουαρίου- μαζί είχαν διαπράξει τα πιο αρρωστημένα εγκλήματα σε βάρος τριών νεαρών ιερόδουλων από την Αλβανία τη Ρωσία και την Ουκρανία. Έκλεισαν τηλεφωνικά ραντεβού στις νεαρές ιερόδουλες, με λοστούς, μαχαίρια και κατσαβίδια, τις έδερναν βάναυσα, τις βίαζαν και τις λήστευαν.

Η 23χρονη Boja από την Αλβανία ήταν το πρώτο θύμα των αρρωστημένων διαστροφικών Βούλγαρων κακοποιών. Επικοινώνησαν (19/01) μαζί της και της έκλεισαν ραντεβού σε γραφείο αρχιτεκτονικής εταιρείας, το οποίο για περισσότερο από μια δεκαετία παρέμενε κλειστό, απέναντι από το Εφετείο, επί της οδού Λουκάρεως. Περιγράφει τη βια που δέχθηκε από τον βασικό κατηγορούμενο και στις τρεις επιθέσεις με βιασμούς στις νεαρές αλλοδαπές ιερόδουλες. Στην κατάθεσή της περιγράφει επίσης, πώς της απέσπασε το κινητό της και από τις ενεργές διαδικτυακές εφαρμογές που διατηρούσε, επικοινώνησε με φιλικό της πρόσωπο αξιώνοντας €1.000 για να την αφήσει ελεύθερη. Οι δύο Βούλγαροι, εγκατέλειψαν δεμένη την 23άχρονη Αλβανίδα, η οποία τους αναγνώρισε σε φωτογραφίες.
Η Daria είναι 24ων και κατάγεται από τη Ρωσία. Ακριβώς μια εβδομάδα μετά την πρώτη τους επίθεσης (26/01) τηλεφωνικά επικοινώνησαν και μαζί της. Έδωσαν ραντεβού για ερωτική συνεύρεση σε κλειστό διαμέρισμα – λειτουργούσε στο παρελθόν ως ιατρείο- επί της οδού Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους. Στην πόρτα και οι δύο Βούλγαροι, την αιφνιδίασαν, τη χτύπησαν με τα χέρια και στη συνέχεια με κατσαβίδι, ενώ την έδεσαν με ταινία και τη βίασαν διαδοχικά. Από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε  μετά από διάρρηξη, αφαίρεσε όλα τα προσωπικά της αντικείμενα αξίας και με την πιστωτική της κάρτα, έκαναν αναλήψεις 4.300 ευρώ από το λογαριασμό της. Και σε αυτή την περίπτωση η νεαρή Ρωσίδα, αναγνώρισε τους βιαστές της στους δύο Βούλγαρους. Λίγες ημέρες μετά και αφού ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και τις νομικές εκκρεμότητες που προέκυψαν από την επίθεση σε βάρος της από τους δύο Βουλγάρους, αναχώρησε για την χώρα της.
Στην 24χρονη Anna από την Ουκρανία, οι δύο Βούλγαροι της «έκλεισαν» ραντεβού στους χειρότερους «εφιάλτες της», το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (01/02). Σε εγκαταλελειμμένο δικηγορικό γραφείο της Βασ. Κωνσταντίνου οι δύο Βούλγαροι της επιτέθηκαν με βίαια χτυπήματα στην είσοδο του στεγασμένου επαγγελματικού χώρου. Η ίδια αντέδρασε και τραυμάτισε το Βούλγαρο με τα χέρια της στο πρόσωπο και τα μάτια. Για να δεχτεί ανηλεώς χτυπήματα με ξύλινο ρόπαλο ενώ τη βίασαν διαδοχικά και οι δύο Βούλγαροι όπως περιγράφει. Με κάταγμα κρανίου, αριστερού χεριού, εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα και ρήξη τυμπάνου, βγήκε στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια, λίγο πριν τη μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και παραμένει σε νοσηλεία. Και σε αυτή την περίπτωση ο 35χρονος Βουλγαρος με διάρρηξη μπήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, ωστόσο λόγων παρουσίας ατόμων στο χώρο, εγκατέλειψε την προσπάθειά του. Ύστερα από επικοινωνία με φίλο της, αξίωναν €5.000 για να την αφήσουν ελεύθερη, χωρίς ωστόσο σε αυτή την περίπτωση να πάρουν τα χρήματα. Και οι δύο Βούλγαροι ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα στο χώρο ενώ η 24χρονη τους αναγνώρισε για τις πράξεις σε βάρος της.

Με την ολοκλήρωση της ποινικής τους μεταχείρισης, για τους δύο Βουλγάρους έχει υποβληθεί αίτημα προς την Εισαγγελία Διάταξης δημοσιοποίησης στοιχείων και φωτογραφιών τους, καθώς εκτιμάται ότι ενδεχομένως και άλλα θύματα έχουν δεχθεί ακραία αρρωστημένη βία σε βάρος τους, και δεν έχουν προβεί σε καταγγελία.