ΚΥΣΕΑ για το ΠΣ- Αλλαγή Αρχηγού και νέος Υπαρχηγός Επιχειρήσεων ΠΣ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τους Αξιωματικούς  του Πυροσβεστικού Σώματος

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει (06/02-10.00) με αλλαγές στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Πληροφορίες του Nantiareport.gr, αναφέρουν ως βασικά κριτήρια της επιλογής των Αξιωματικών της νέας ηγεσίας στο οργανόγραμμα του Πυροσβεστικού Σώματος την εν γένει επιχειρησιακή δυνατότητα και το σεβασμός που εμπνέουν στο κατώτερο προσωπικό του ΠΣ. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν την κατάργηση της θέσης του Υπαρχηγού Υποστήριξης του ΠΣ.

Εκτός απροόπτου, αλλαγή ηγεσίας για το Πυροσβεστικό Σώμα, με την αποστρατεία του  νυν Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Ματθαιόπουλου, ο οποίος προήχθη στις προηγούμενες κρίσεις επι Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – Αύγουστο του 2018 – ενα μηνα μετα την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, από τη θέση του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων, αντικαθιστώντας τον τότε Αρχηγό του ΠΣ Σωτήρη Τερζούδη. Η επιλογή του είχε προκαλέσει έντονες πολιτικές συζητήσεις και ερωτηματικά σε επιχειρησιακά Στελέχη  του Σώματος.

Στη θέση του Αρχηγού του ΠΣ  – εκτός απροόπτου – ως επικρατέστερος φέρεται ο νυν Υπαρχηγός Επιχειρήσεων, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Ενώ σε κάλυψη της θέσης που δημιουργεί η προαγωγή του- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- έρχεται με προσαγωγή εκ των έξι Υποστρατήγων του ΠΣ.

Ωστόσο στόχος ουσίας, τόσο για το ΠΣ όσο και για τη ΓΓΠΠ, ειναι η προετοιμασία του μηχανισμού μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μάϊου, μετά και την ψήφιση τα μεσάνυχτα της Τρίτης (04/02) στη Βουλή του Νομοσχεδίου που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και 14 συναρμοδίων Υπουργών, για την ανασύσταση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.