Κρίσεις Π.Σ: νεος Αρχηγός του ΠΣ, ο Α/Γ Στέφανος Κολοκούρης

Ο Αντιστράτηγος που όρισε το ΚΥΣΕΑ σε χρέη νέου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Μάχιμος , επιχειρησιακός και με αποδοχή από το κατώτερο προσωπικό, ο Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, μέχρι σήμερα υπαρχηγός Επιχειρήσεων του ΠΣ, αναλαμβάνει, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό (06/02), νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατετάγη στο Σώμα το 1991 και αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημιας το 1995 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ΠΣ κατ’ επιλογή, «ανταμείφθηκε» με πέντε εύφημες μνείες, μια ευαρέσκεια, έναν έπαινο και έξι μετάλλια/διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του Χρυσού Σταυρού Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα, αλλά και του Ταξιάρχη Τιμής.

Ως Αξιωματικός υπηρέτησε ως στον 1ο, 2ο, 5ο ΠΣ Αθηνών και στο 199-ΣΕΚΥΠΣ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων, Διοικητής Π.Υ. Μεγάρων, εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, ενω τα 18 χρόνια υπηρέτησε  στην 1η ΕΜΑΚ ενώ από το Μάρτιο του 2014 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή τη 1ης ΕΜΑΚ. Στο βαθμό του Υποστράτηγου τοποθετήθηκε Συντονιστής Επιχειρήσεων, με έδρα τον Πειραιά.

Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και είναι πατέρας δύο παιδιών.