“Ο Μπαρεζ, ήρθε στα πόδια του Κώστα και στην αγκαλιά όλης της βάρδιας των Αστυνομικών που είναι στην Μόρια”

“Πάγωσε το αίμα μας, είχαμε πείσει τον εαυτό μας ότι ο Μπαρεζ είχε φύγε με την μητέρα του στο Κάρα Τεπε για να αποφύγει τις συμπλοκές”.

Ο θάνατος του 6άχρονου από το Ιράκ, σε έκρηξη φιάλης υγραερίου, στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια της Λέσβου  (24/11) σόκαρε και  συγκίνησε όσους Αστυνομικούς υπηρετούν στη Δομή, καθώς γνώριζαν τον ανήλικο και ήταν ένα πολύ διαφορετικό – όπως το περιγράφουν – παιδί απ όσα διαβιούν στο χώρο .. Ένστολοι, “μοιράστηκαν” τις μνημες τους στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια με  τον 6άχρονο Ιρακινο που έχασε τη ζωή του .

“Σήμερα (27/11) πριν ξεκινήσει η διανομή του μεσημεριανού είδαμε να κρεμάνε τις φωτογραφίες του.

Πάγωσε το αίμα μας, είχαμε πείσει τον εαυτό μας ότι ο Μπαρεζ είχε φύγε με την μητέρα του στο Κάρα Τεπε για να αποφύγει τις συμπλοκές. Δεν μπορεί να ήταν ο Μπαρεζ, εγώ άνοιξα τον δρόμο για να πάει στους γιατρούς, ο Γιάννης ο Κ** ο δεύτερος μετά τον Κώστα που τον είχε σαν ψυχοπαιδι έσβησε τις φωτιές που τον είχαν ζωσει.

Ο Μπαρεζ ήταν ένα παιδάκι που ήρθε στα πόδια του Κώστα κ μέσω αυτού ήρθε στην αγκαλιά όλης της βάρδιας των αστυνομικών που είναι στην Μόρια. Κρίμα κ άδικο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει”.

__________

* Κείμενο- Νίκος Μπαλούρδος Συνοριακός Αρχιφύλακας, ΠΟΣΥΦΥ.