Λέσβος, Μόρια: Έκρηξη εντός του Κέντρου Κράτησης- Νεκροί και τραυματίες μεταξύ των διαβιούντων στον καταυλισμό

Σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο Κρατησης της  Μόριας. Πληροφορίες αναφέρουν τρεις νεκροί μεταξύ των διαβιούντων λαθρομεταναστών μία γυναίκα και δύο ανήλικα και τουλάχιστον 8 τραυματίες.

01.20- 25/11 Απο τις επίσημες Αρχες 8 τραυματίες εκ των οποίων 6 ελαφρα και 2 σοβαρα (4άχρονος και 25άχρονη) και 2 νεκροι (66άχρονη και 6άχρονος) όλοι διαβιούντες εντός του Κέντρου Κράτησης της Μόριας.

00.30- 25/11 Εντολή να σε C130 να μεταφέρει προσωπικό στο νησί της Λέσβου.

00.10- 25/11 Όπως προέκυψε από την αυτοψία και τις μαρτυρίες μεταξύ των διαβιούντων λαθρομεταναστών εντός του Κέντρου Κράτησης της Μόριας, η γυναίκα η οποία είναι νεκρή μαγείρευε (22.00- 24/11) στο εσωτερικό της σκηνής ενώ σε εξωτερικό χώρο βρίσκονταν η νύφη της – πρόκειται γις τη μια εκ των δύο σοβαρά τραυματιών- με δυο ανήλικα παιδιά, όταν σημειώθηκε έκρηξη, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

ΜόριαΣύμφωνα με Αστυνομικές πηγές -με τις οποίες επικοινώνησε το nantiareport.gr – φωτιά ξέσπασε στο χώρο του Κέντρου Κράτησης της Μόριας  (24/11-22.40) και άμεσα επεκτάθηκε σε σκηνές των διαβιούντων στον καταυλισμό. Η ένταση δεν άργησε να εκδηλωθεί μεταξύ των λαθρομεταναστών μέχρι να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που προκλήθηκε η φωτιά.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, οι λαθρομετανάστες μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε συμβεί, επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια στους Αστυνομικούς οι οποίοι είχαν υπηρεσία στο Κέντρο Κράτησης, και τους εγκλώβισαν στο Σταθμό, απειλώντας  την ακεραιότητα και θέτοντας τους σε κίνδυνο ζωής, όταν επιχειρήσαν να μεταβούν στο σημείο που προκλήθηκε η έκρηξη και ξέσπασε η φωτιά για να βοηθήσουν και να διακριβώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Μόρια

Οι λαθρομετανάστες στη συνέχεια προκάλεσαν εμπρησμούς σε σκηνές εντός του Κέντρου Κράτησης και τα επεισόδια επεκτάθηκαν .

Άμεσα στο χώρο μετέβη διμοιρία των ΜΑΤ ώστε να καταστήλει τους εξεγερμένους λαθρομεταναστες, οι οποίοι εκμεταλλέυτηκαν την κατάσταση και ανά ομάδες βγήκαν από το Κέντρο Κράτησης και πεζή κατευθύνθηκαν προς τη Μυτιλήνη. Ένας τραυματίας Αστυνομικός εχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο από  ρίψη πέτρας στα επεισόδια που ακολούθησαν .

moria-nekroi
Η έκρηξη σε θερμαντηκό μέσο προκάλεσε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε άμεσα στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια της Λέσβου

Όπως διακριβώθηκε η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη σε θερμαντηκό μέσο- σόμπα με υγραέριο ή φιάλη γκαζιου.

Σοβαροί τραυματισμοί προκλήθηκαν μεταξύ των λαθρομεταναστών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί- νεκροί είναι μια γυναίκα και ενα ακόμα ανήλικο, καθώς επίσης δύο σοβαρά  μεταξύ των 8τραυματιών, όλοι διαβιούντες εντός του Κέντρου Κράτησης

Η ΜΚΟ Proactiva Open Arms, ωστοσο επιβεβαιώνει τρεις νεκρούς, μια  γυναίκα και δύο ανήλικα, διαβιούντες εντός Κέντρου Κράτησης .

Η ΜΚΟ «City Plaza Squat» ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Κέντρο Κράτησης με τη φωτιά να είναι σε εξέλιξη.

Η ένταση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΕΛΑΣ και ισχυρές Αστυνομικές  δυνάμεις μεταβαίνουν στο χώρο της Μαρίας, ενώ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες επικρατεί αναστάτωση, κι εξετάζεται ενδεχόμενο κάποιοι από τους-σοβαρα- τραυματίες να μεταφερθούν σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο -όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του nantiareport.gr- έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας,  Αλγερινοί λαθρομετανάστες οι οποίοι διακρίνονται για την ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά τους και εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια με λαθρομεταναστες άλλων εθνικοτήτων. Στον ίδιο χώρο επίσης, κρατουνται λαθρομετανάστες από Πακισταν και κάποιοι Κογκολέζοι οι οποίοι το πρωί (24/11) είχαν προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο.

..συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις