Ο δολοφονημένος “Μαύρος” και ο Αλβανός εκτελεστής της Γλυφάδας με ποινικό μητρώο στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Με βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες και σωρείαποινικών αδικημάτων ο 45χρονος R.S ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση

Ο 45χρονος Αλβανός R.S. καταζητούμενος για ανθρωποκτονία τον Οκτώβριο του 2017, συνελήφθη (2¥/01) σε τυχαίο έλεγχο της Άμεσης Δράσης στη Λαμία, στο πολυτελές BMW τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο Αλβανός βαρυποινήτης Αλκετ Ριτζάι σε 5θημερη άδεια από τις Φυλακές Δομοκού και ο 50χρονος “παράγοντας” μέλος στη “Μαφίας της Ηλιούπολης”.

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα Αστυνομικών, από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 45χρονος R.S από κοινούμε άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου 2017 στη Γλυφάδα προσέγγισε έξω από Bar πυροβόλησε με πιστόλι, δύο αλλοδαπούς με τον έναν νεκρό καθως είχαν μεταξύ τους διαφορές για ναρκωτικά και τον σοβαρό τραυματισμό του συνοδού του. Κατά την ένοπλη επίθεση είχαν τραυματιστεί επίσης άλλα δύο άτομα, θαμώνες του καταστήματος. Από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε η παρουσία στην ένοπλη φονική επίθεση  του δολοφονημένου (29/12 2020-21.30) Κώστα Ασημακόπουλου γνωστό με τα ψευδώνυμα  «Μαύρος» ή «Γύφτος» της συμμορίας του «Θαμνάκια», έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, ο οποίος είχε απασχολήσει στο τμήμα εκβιασμών της Ασφάλειας Αττικής καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε δικογραφία για παλαιότερη υπόθεση εκβιασμού.

Η δικογραφία για την ανθρωποκτονία τον Οκτώβριο τογ 2017, ύστερα από την ταυτοποίηση του εκτελεστή είχε υποβληθεί (14^01) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε παράλληλη έρευνα, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε προκύψει η εμπλοκή του 45χρονου R.S σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε περιοχή της Αττικής. Όπως προέκυψε ο συλληφθείς συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση 10 συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί σε συνεργός το ποσό €10.000, μετά από αγοραπωλησία οχήματος. Επιτέθηκαν με βία και προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον €70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Η ποινική δικογραφία για την υπόθεση υποβλήθηκε (11/01), στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με της κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.