Λαμία: Ραντεβού εκτελεστή και ποινικού με τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι- Συνελήφθη ο πιστολάς του “Joy” στη Γλυφάδα

Συνελήφθη σε τυχαιο έλεγχο της Άμεσης Δράσης στη Λαμία,  ο Αλβανός βαρυποινήτης Αλκέτ Ριζάι, σε όχημα με δυο άνδρες με βαρύ ποινικό μητρώο

Η προσαγωγή τριών αντρών ύστερα από τυχαίο έλεγχο της Άμεσης Δράσης (29/01) στη Λαμία, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, αποκάλυψε το φονικό συσχετισμό τριών επικίνδυνων ποινικών.

Οι Αστυνομικοί της ΑΔ Λαμίας, σταμάτησαν το πολυτελές BMW τζιπ και κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους διαπίστωσαν ως επιβαίνοντες τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε λάβει πενθήμερη άδεια από τις Φυλακές Δομοκού, τον 50άχρονο “παράγοντα” και μέλος στη Μαφία της Ηλιούπολης με ποινικό μητρώο και κατηγορούμενο για την απόδραση με το ελικόπτερο του Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές, καθώς επίσης για παράνομο στοιχηματισμό, ο οποίος δηλώνει επιχειρηματίας και αθλητικός παράγοντας, καθώς και 45άχρονο Αλβανό καταζητούμενο με δράση στο κοινό ποινικό για ένοπλο επεισόδιο καξ νθρωποκτονία εξω από το “Joy” στην περιοχή της Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2017. Σε εκείνο το ένοπλο επεισόδιο, ο ένας εκ των δυο τραυματιών, συνιδιοκτήτης του μπαρ, εξέπνευσε ενώ ο έτερος επέζησε αν και έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Από εποστρακισμό, τραυματίστηκαν και δυο θαμώνες του μπαρ “Joy” οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Ο Αλκέτ Ριζάι και ο “παράγοντας” της Ηλιούπολης μετα τη προσαγωγή τους και εφόσον δεν εκκρεμούσε σε βάρος τους νομική εκκρεμότητα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο 45χρονο Αλβανός οδηγήθηκε στην Αθήνα και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής τον ανέβαλε τη διενέργεια έρευνας .

Η “συνάντηση” ωστόσο των τριών ποινικών στη Λαμία, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ασφάλεια. Ο 50άχρονος “παράγοντας” ο οποίος διατηρεί φιλιά με τον Αλβανό Αλκετ Ριτζάι, τον παρέλαβε μετά την άδεια του για να τον μεταφέρει στην Αθήνα.  Ωστόσο η παρουσία και του 45άχρονου εξορκιστή, τον οποίο αποκαλούν “Τάκη ο Αλβανός” στο ίδιο όχημα, προκάλεσε έρευνα για τις Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Νάντια Αλεξίου