Ο Αστυνομικός που έκανε “Voice” το Μοναστηράκι

Ο ήχος της κιθάρας ενός μουσικού του δρόμου έξω από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, άγγιξε την ψυχή ενός νεαρού αστυνομικού που έκανε νυχτερινή πεζή περιπολία και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό να… πιάσει το μικρόφωνο! Όσοι περνούσαν από το σημείο, έμειναν εμβρόντητοι βλέποντας έναν ένστολο σε διατεταγμένη υπηρεσία να τραγουδάει μελωδικά το διαχρονικό ερωτικό “Stand by me” που έγινε γνωστό το 1961 από τον Αμερικανό Ben E. King!

Ο 31χρονος Ειδικός Φρουρός Μάριο Δαρβίρα, ένστολος και σε υπηρεσιακη διάταξη στις πεζές του κέντρου της Αθήνας, το βράδυ της Τρίτης (12/11) στάθηκε δίπλα σε μουσικό του δρόμου κι έκλεψε τις εντυπώσεις ενώ προκάλεσε θυελλώδη ενθουσιασμό σε όσους είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν. Μάλιστα, ένας από τους θεατές κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το στιγμιότυπο και το ανήρτησε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως viral ξεπερνώντας τις 300.000 θεάσεις!

Μόλις ο  αστυνομικός ολοκλήρωσε την performance του υπό το χειροκρότημα των διερχόμενων που κοντοστάθηκαν για να τον ακούσουν, αποχώρησε αθόρυβα μέσα στο πλήθος για να συνεχίσει την περιπολία, με την ικανοποίηση αποτυπωμένη στο πρόσωπό του. Δεν ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που πιάνει μικρόφωνο καθώς η μουσική ήταν πάντα στη ζωή του. Γράφει ο ίδιος τραγούδια τα οποία τραγουδάει και τα «ανεβάζει» στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube μαζί με φίλους του.

Όσο για το τραγούδι “Stand by me” που επέλεξε για το μελωδικό «διάλειμμα» στην περιπολία του, έχει περισσότερες από 400 εκτελέσεις από διάφορους καλλιτέχνες, στις οποίες πρόσθεσε άλλη μια ο Ειδικός Φρουρός, ο οποίος ασχολείται παράλληλα και με τα μαχητικά αθλήματα!

Αν και το πλαίσιο σε ότι αφορά το προσωπικό εν ώρα υπηρεσίας, από τον κανονισμό του Σώματος, αναφορικά με τη συμπεριφορικότητα και τη λειτουργία των ενστόλων είναι πολύ αυστηρό, η επιλογή του να πιάσει το μικρόφωνο, μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στην ΕΛΑΣ που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη κριτική για επιχειρησιακές πρακτικές και επιλογές των στελεχών της, στο πρόσφατο διάστημα, ώστε να αποφύγει την Πειθαρχική παραπομπή.

_______________

* Νάντια Αλεξίου, Espresso