Λιτόχωρο, Πιερίας: Νεκρές μάνα και κόρη που αναζητούσαν οι Αρχές με Amber Alert- Επιχείρηση ανάσυρση από τη 2η ΕΜΑΚ

Επιχείρηση για την ανάσυρση των πρωμάτων και του οχήματος, από την ΠΥ Κατερίνης, Λιτοχώρου και τη 2η ΕΜΑΚ

Σε χαράδρα βάθους 120μέτρων, στο 27ο χλμ της πΕΟ Κατερίνης Ελασσόνας, εντοπίσθηκαν νεκρές η 45άχρονη μητερα και 17άχρονη κόρη της Μαρίας -Ιωάννας Δεληγιάννη, από την Κατερίνη, για τις οποίες είχε εκδοθεί αναγγελία αναζήτησης, ύτερα από αίτημα του πατέρα της οικογένειας, καθώς εδώ και μια εβδομάδα δεν είχαν εμφανή παρουσία. Το μπλε οχημα, μάρκας Mazda του συζύγου και πατέρα με το οποίο είχαν αποχωρήσει από κοινού μητέρα και κόρη, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (08/11), η μητέρα με την έφηβη κόρη της, εντοπισθηκε στη χαράδρα, με τις δύο γυναίκες εκτός του οχήματος, νεκρές.

Διερχόμενοι ενημέρωσαν τις Αρχές για υπολέιματα οχήματος -προφυλακτήρα και πινακίδα- επί του οδοστρώματος, και άμεσα στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του ΠΣ και της ΕΛΑΣ. Από την ταυτοποιηση των στοιχείων του οχήματος, προέκυψε το όχημα να απασχολεί από την αναγγελία εξαφάνισης του πατέρα της 17άχρονης. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με το πτώμα της ανήλικη να έχει ανασυρθεί, κι έχει μεταφερθεί για νεκροτομή. Ωστόσο για τις μονάδες διασωσης, είναι θέμα χρόνου, καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δείχνουν επιδείνωση και επιχειρούν σε ανάσυρση και του πτώματος της 45άχρονης, πριν “γυρίσει” ο καιρός.

Συμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (08/11) η μαθήτρια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα της, για να πάνε μια βόλτα, και ήταν η τελευταία παρουσιά τους, στην Κατερίνη. Είχε προηγηθεί έντονος καυγάς της 45άχρονης με γείτονά τους και φέρεται να πήρε το αυτοκίνητο του συζύγου της σε σύγχιση και ενώ ήταν εκνευρισμένη με την έφηβη κόρη τους συνεπιβάτη, και αποχώρησαν από το σπίτι.

«Φοβόμαστε μήπως συνέβη κάποιο ατύχημα γιατί από εκείνη την ώρα και μετά το κινητό της συζύγου μου έκλεισε, ενώ η Μαρία – Ιωάννα το δικό της το είχε αφήσει στο σπίτι. Δεν πήραν μαζί τους ρούχα, ούτε χρήματα. Ψάξαμε σε φίλους και γνωστούς μήπως ζήτησαν βοήθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα» ανέφερε ανήσυχος ο πατέρας και οι χειρότεροι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν με τον εντοπίσμό του οχήματός στην χαράδρα της Κατερίνης.

Στην επιχείρηση συμμετέχει η ΠΥ Κατερίνης, Λιτοχώρου και η 2η ΕΜΑΚ, ενώ προανάκριση διενεργεί η ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβώσει τις ακριβεις συνθήκες θανάτου των δύο γυναικών καθώς και τα αίτια που το μπλε Mazda κατέληξε στο γκρεμό.