Ο αστυνομικός Λεουτσάκος, ο Θεοδωρικάκος και το… «χρυσό» Γκολφ!

Με δημοσίευμά της η SportDay απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο με αφορμή εκδήλωση που παρέθεσε προς τιμήν του στο Γκολφ της Γλυφάδας, ο αστυνομικός στο επάγγελμα, πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος ήταν άγνωστος στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μέχρι πριν από πέντε χρόνια. Ήταν το 2017 όταν πρωτογράφτηκε το όνομά του καθώς, ως εκπρόσωπος του Αχαρναϊκού, εξελέγη πρόεδρος της Football League.

Έκτοτε το όνομά του έγινε γνωστό – όπως και τα πεπραγμένα του. Το 2018 επανεξελέγη σε μία επεισοδιακή ψηφοφορία (6-5) με αντίπαλο τον εκπρόσωπο του Κισσαμικού, Αρη Λυχναρά, που είχε διαμαρτυρηθεί για την ακύρωση ενός ψηφοδελτίου του, που η εφορευτική είχε θεωρήσει σκισμένο. Τότε μάλιστα τον είχε στηρίξει κι ο Αχιλλέας Μπέος, με τον οποίο αργότερα συγκρούστηκε.

Πλέον ο Λεουτσάκος είναι πρόεδρος της Ενωσης Super League 2 και Football League και μάλιστα φρόντισε να αλλάξει το καταστατικό ώστε η θητεία του διοικητικού συμβουλίου να είναι πλέον τετραετής.

Ο αποσπασμένος στη Βουλή αστυνομικός Λεουτσάκος

Ποιος, όμως, είναι πραγματικά ο Λεωνίδας Λεουτσάκος και τι ξέρουμε γι’ αυτόν; Τύποις είναι αστυνομικός και για χρόνια ήταν μέλος της φρουράς του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει τμήμα της φρουράς του πρώην υπουργού Βασίλη Μιχαλολιάκου όπως και της Αννας Ψαρούδα- Μπενάκη. Μάλιστα έχει διατελέσει και άτυπος φρουρός του Βίκτωρα Μητρόπουλου, εκδότη της εφημερίδας «Αποψη» και αδελφού τού Θωμά Μητρόπουλου.

Πλέον είναι αποσπασμένος στη βουλή των Ελλήνων, αλλά οι γνωρίζοντες λένε ότι ενώ γνωρίζει καλά πού ακριβώς είναι το μέγαρο της δημοκρατίας, δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην υποτιθέμενη εργασία του.

Η εκδήλωση στο Γκολφ της Γλυφάδας για τον Θεοδωρικάκο και τα… παχιά πορτοφόλια

Πρόσφατα ο Λεωνίδας Λεουτσάκος οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πασίγνωστο Γκολφ της Γλυφάδας. Έναν χώρο δεξιώσεων για «παχιά» πορτοφόλια και προξενεί απορία το γεγονός πώς ένας άνθρωπος με απλό μισθό αστυνομικού μπόρεσε να δεξιωθεί τόσο κόσμο και σε ένα τέτοιον χώρο. Προκύπτει και ηθικό ζήτημα βεβαίως αφού είναι πρωτάκουστο ένας εν ενεργεία αστυνομικός να οργανώνει δεξίωση για τον υπουργό του. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι ο γιος του Λεουτσάκου είναι ειδικός φρουρός κι έχει αποσπαστεί στη φρουρά του Θεοδωρικάκου.

Πως πάει η έρευνα για τον παράνομο στοιχηματσμό στη Super League 2;

Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι ότι η λίγκα στην οποία προΐσταται ο συνδαιτημόνας του, είναι στο… μάτι των διεθνών αρχών για παράνομο στοιχηματισμό.

Μόλις τον περασμένο Μάιο η διεθνούς φήμη εταιρεία Sportradar απέστειλε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία λίστα με οκτώ (8) νέα ύποπτα -για χειραγώγηση- παιχνίδια. Αλήθεια, πώς πάει η έρευνα του θέματος; Και τι έχει να πει ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την προεδρία του Λεωνίδα Λεουτσάκου;

___________________

* Αναδημοσίευση απο Sportsday.gr