“Αν σε κράτος δικαίου, η πρωταρχική εξουσία, η Δικαιοσύνη, λειτουργεί ανεξάρτητα και σύντομα.. Ας το τολμήσει κάποιος”

Ως παρατηρητής της επικαιρότητας που διαμορφώνει το αστυνομικο δελτίο, ο εα Αντιστράτηγος και διατελέσας Διοικητής Ασφάλειας Αττικής, παραθέτει την προσωπική του αποτίμηση για τις υποθέσεις που «δημιούργησε ειδικούς και ειδικότητες με ανυπαρκτη εμπειρία μεσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές»

Όπως επισημαίνει ο εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Γρηγόρης Μπαλάκος, «Τον τελευταίο χρόνο και μέσα στα τόσα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και ο Πλανήτης Γη, στην Όμορφη Ελλάδα μας αντιμετωπίσαμε και κάποια άλλα, στα οποία τα μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν τον περισσότερο από τον τηλεοπτικό τους χρονο. Προσωπική μου άποψη δικαίως.

Παράνομες συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρους, και φυσικά ο θάνατος των τριών ανήλικων παιδιών στην Πάτρα.

Τηλεοπτικός χρόνος που διατέθηκε μεγάλος, παρέλαση ειδικών- ανειδικευτων ατελείωτη, καριέρες ενόψει αρκετές, τηλεδικαιοσυνη στο μεγαλείο της.

Όλοι ξέρουν για την Πάτρα κυρίως από την “εμπειρία τους” και όχι από διαρροές μισολογων πληροφοριών από τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές. Δημοσιογραφοι και άλλοι ξεπέρασαν τα όρια επαναλαμβανοντας τους εαυτούς τους. Η ανυπαρκτη εμπειρία δημιούργησε μεσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές ειδικούς και ειδικότητες.

Αυτοί που υπηρεσιακά χειρισθηκαν την υπόθεση στην αρχική της φάση, αν υπήρξε, στην Πάτρα δηλαδή, στο απυρόβλητο. Αυτοι που ετεροχρονισμένα την φορτωθηκαν, με ανυπαρκτα στοιχεία, και με σχετικές πιέσεις, στο πυρ το εξώτερον. Ικανοι αξιωματικοί με δείγματα γραφής αναγνωρισμένα και εκτός συνόρων, κριθηκαν εν μια νυκτί, ανεπαρκεις και διασκορπίσθηκαν. Αυτοι που εδωσαν τις εντολές να ενεργησουν όπως ενήργησαν οι εν λογω αξιωματικοί, προφανώς για επικοινωνιακούς λογους, και αυτοί στο απυρόβλητο. Αλοιμονο.  

Πάμε τώρα στον καλλιτεχνικό χώρο. Ενα χώρο στο απυρόβλητο διαχρονικά. Εκει για όλους ήταν πάνω απο όλα η “Τεχνη”. Τρομάρα τους και τρομάρα μας. Ολα τα πολιτικά κόμματα προσπαθούσαν διακαώς να έχουν κάποιον “καλλιτέχνη” στα ψηφοδέλτια τους. Είδαμε τι εκαναν όσοι ενταχθηκαν . Τώρα δείχνουν όλοι απορημένοι για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις κλπ,. κλπ.και προσπαθούν, το ένα κόμμα να φορτώσει στο άλλο την ευθύνη.

Πέρα από τα κομματα βγήκαν και κάποιοι ηθοποιοί κλπ και δήλωσαν ότι ηξεραν ή ότι κάτι είχαν ακούσει. Λένε δηλαδή με μισολογα ότι κάπως έτσι συμβαίνει στο χώρο τους. Αργα πολύ αργά το θυμήθηκαν. Ειναι αδικαιολόγητοι για την ανοχή και τον συμβιβασμό τους με την παρανομία.

Και πάμε τώρα στον αθλητισμό που πέρα από τις επιδόσεις των αθλητών φαίνεται ότι υπάρχει και βρώμικο παρασκήνιο. Προπονητες, παράγοντες κλπ παρατρεχαμενοι που επιβιώνουν διπλα στον ιδρώτα και τις επιτυχίες των αθλητών. Και εκει όλα ζοφερά και πάλι κανείς δεν είδε και δεν άκουσε κάτι. Και αυτός ο χώρος ειναι περιζήτητος από τα πολιτικά κόμματα.

Ειδαμε όσα κόμματα εβαλαν ανθρωπους του αθλητισμού στα ψηφοδέλτια τους, τα αποτελέσματα τους. Πέρασαν και ούτε που το θυμαται κανείς. Προφανώς και σε άλλους χώρους μπορεί να συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα.

Στάθηκα σε αυτά τα γεγονότα που τον τελευταίο χρόνο, ίσως και περισσότερο, μονοπωλησαν στην καθημερινή “ενημέρωση” των Ελλήνων.

Προφανές είναι ότι για να παύσουν τέτοια περιστατικά -εγκληματα στην Πατρίδα μας, πρέπει να αφεθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Οι Έλληνες Δικαστές καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί και γιατί. Εχουν αποδείξει ότι μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Και ας αποφασίσουν κάποτε τα πολιτικά κόμματα να συντομευσουν τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης. Οι δικαστές δικάζουν με βάση τους νόμους που ψηφιζουν οι πολιτικοί.

Εξακολουθώ να καλούμαι ως μάρτυρας κατηγορίας σε κακούργημα για δέκατη και πλέον φορά για υπόθεση του 2007. Προφανως δεν με ενοχλεί προσωπικά, αλλά πιστεύω ότι οι αποφάσεις απονομής δικαιοσύνης πρέπει να αποδίδονται σε πολύ συντομότερο χρόνο.

Εύχομαι να καταλάβουμε όλοι ότι σε ενα κράτος δικαίου, η πρωταρχική εξουσία, η Δικαιοσύνη, αν λειτουργεί ανεξάρτητα και σύντομα, όλες οι άλλες εξουσίες θα κάθονται στα αυγά τους!!!!! Ας το τολμήσει κάποιος».