Ο Αστυνομικός παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, αποδεικνύει πόσο αφιλόξενη σε ΑμεΑ ειναι η Αθήνα

Όταν η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Αθήνας, παραμένει αφιλόξενη για τα ΑμεΑ. Ο Αστυνομικός παραολυμπιονίκης κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης απέδειξε πόσο δύσκολο είναι να κινείται κάποιος με αμαξίδιο στην πόλη.
Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης απο την Κρήτη, Αντώνης Τσαπατάκης και ο ρεπόρτερ ρεπόρτερ της εκπομπής του ΣΚΑΪ, είχαν προγραμματίσει συνέντευξη στο κέντρο της Αθήνα. Η συνέντευξη δεν έγινε ποτέ, καθώς ο Αντώνης Τσαπατάκης, δεν μπορούσε να διασχίσει με το αμαξίδιό του τα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να μένει πάντα πίσω..
Και όμως βγήκε η μεγαλύτερη είδηση.
Η καθημερινότητα ενός ατόμου με κινητική αναπηρία στην πόλη, αποτυπώνεται στο βίντεο της εκπομπής.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, εισήχθη ως δόκιμος Αστυφύλακας στη Σχολή του Ρεθύμνου το 2005. Ύστερα από τροχαίο ατύχημα το 2006, κατέστη παραπληγικός. Το 2009 απολύθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από υγειονομική εξέταση.
Με Προεδρικό Διάταγμα (2011) δόθηκε η δυνατότητα στους δόκιμους αστυφύλακες που κρίνονται ακτάλληλοι να μεταχθούν στην κατάσταση γραφείου. Ωστόσο δεν είχε αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα η περίπτωση του Αντώνη Τσαπατάκη να μην περιλαμβάνεται στις διατάξεις του .
Με Νόμο του 2012 δόθηκε αναδρομικότητα στο Προεδρικό Διάταγμα και για όσους κατετάγησαν στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2008 έως και 2010-2011. Δεδομένου ότι ο Αντώνιος Τσαπατάκης κατετάγη την 2-12-2005 στη Σχολή Αστυφυλάκων, δε περιλήφθηκε ούτε στις διατάξεις του νέου Νόμου, αν και για την περίπτωσή, του υπήρξαν δύο έγγραφα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη που τον δικαίωναν. Σχετική ερώτηση στον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (2012) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποβληθεί σχετική ερώτηση στη βουλή. Ακολούθησε επιστολή του Αντώνη Τσαπατάκη προς τον Πρωθυπουργό με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα (07/11 2016), -για την ψήφισή της επιδιώχθηκε η συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων- δόθηκε αναδρομική ισχύς και στις περιπτώσεις όσων κατετάγησαν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας τα ακαδημαϊκά έτη 2005-2006 έως και 2010-2011.
Η ρύθμιση περιλαμβάνει 13 περιπτώσεις επιτυχόντων οι οποίοι είχαν βρεθεί εκτός Σώματος, με τα άτομα να έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από την Ελληνική Αστυνομία.
_________
*με πληροφορίες απο gazzetta.gr, haniotika-nea.gr

 

 

https://www.facebook.com/otinanaitv/