Δικηγόρος συνελήφθη για υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων ηλικιωμένων οι οποίοι απεβίωσαν

Απάτη με πλαστή διαθήκη, η αξία της οποίας ξεπερνά τα #€1,1 εκτ. αποκάλυψε έρευνα της Ασφάλειας Αττικής. Οι Αρχες προχώρησαν στη σύλληψη 53άχρονου δικηγόρου και της 48άχρονης συνεργού του, ενω αναζητείται ένας ακόμη 42άχρονος, ο οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τη δράση οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή με δόλιο τρόπο, περιουσιακών στοιχείων μοναχικών ηλικιωμένων οι οποίοι απεβίωσαν, εξετάζουν Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής. 

Η υπόθεση «κληρονομιάς» ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα, προκάλεσε την έρευνα της Αστυνομίας. Αρχικά ο θάνατος του ηλικιωμένου είχε απασχολήσει την Αστυνομία, στο ενδεχομενο να επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, χωρίς να προκύψουν ευρήματα.

Τον περασμένο Μάιο, πληροφορία στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανέφερε την ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από λογαριασμό του ηλικιωμένου  (ο οποίος είχε απεβιώσει) και δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας νομότυπα δικαιολογητικά.

Όπως διακριβώθηκε κατά την έρευνα, ο δικηγόρος, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου, κατήρτισε πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με τον 42άχρονο συνεργό του, να κατέθετει ενόρκως ότι η υπογραφή ήταν του θανόντος. Εμφανίσθηκε -στη συνέχεια- ως μοναδική «κληρονόμος» η 48άχρονη και επέτυχε να γίνει κάτοχος της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) του μοναχικού ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 53άχρονος δικηγορος, εμφανίσθηκε ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48άχρονης σε τραπεζικόυποκατάστημα, και ζήτησε τη μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσό ύψους #€646.000, από το συνολικό ποσό καταθέσεων #€980.000  από το λογαριασμό του αποβιώσαντος ηλικιωμένου.

Κατά την Αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντα, ο 53άχρονος δικηγόρος και η 48άχρονη συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ. Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της ομάδας, ανέρχεται περίπου στο ποσό των #€1.100.000, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.