Διάταξη δημοσιοποίησης για τους 145 μελών του «καρτέλ της πλατείας»

Οι Αφρικανοί τοποθετούσαν αεροστεγείς συσκευασίες ναρκωτικών στο στόμα τους, προκειμένου να τις καταπιούν σε ενδεχόμενο Αστυνομικό έλεγχο ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη. Οι δοσοληψίες έχουν καταγραφεί σε χιλιάδες εικόνες των 3.000 βίντεο, που έχουν καταγράψει Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποτυπώνοντας τη δράση του «καρτέλ της πλατείας», στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με τον κωδικό «Χίμαιρα».

Αρχηγικά μέλη του «καρτέλ της πλατείας» είχαν συλληφθεί  τους τελευταίους 8 μήνες, και παραμένουν έγκλειστοι του Κορυδαλλού, ωστόσο συνέχιζαν να κατευθύνουν τα μέλη το «καρτέλ» απο τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών.

Τα έσοδα του «καρτέλ της πλατείας» εκτιμώνται σε #€19.000.000.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές οι δράστες μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ ή προωθόντας μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, επενδύοντας σε… real estate, νομιμοποιούσαν τα χρηματα από τις παράνομες συναλλαγές τους.

Στην πορεία των Αστυνομικών ερευνών, κατά τη σύλληψη δύο Αλβανών, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ναρκωτικά, και σημαντικός αριθμός αντικαρκινικών φαρμάκων, τα οποία είχαν αποσπάσει από το Ιπποκράτειο και τον Ευαγγελισμό, ενω εργάζονταν σε εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση έργου με τα συγκεκριμένα Νοσοκομεία.

Σε άλλο σημείο της ογκωδέστατης δικογραφίας, περιλαμβάνονται δεκάδες σκηνές βιντεοσκοπήσεων, στις οποιες αποτυπώνονται οι «Μισέλ» και «Αντρέ», να βγάζουν από το στόμα τους τουλάχιστον έξι δόσεις συνολικά προκειμένου να προμηθεύσουν τοξικομανείς υπό την αυστηρή επιτήρηση τουλάχιστον δύο -κάθε φορα- ατομων, του «καρτελ της πλατείας».

Στο καταγεγραμμένο υλικό νόμιμων συνακροάσεων  ξεχωρίζει η συνομιλία του καταζητούμενου και αταυτοποίητου αρχηγού, με το ψευδώνυμο «Γκέντι», με «υπαρχηγό» της Αθήνας για την αποπληρωμή.. οφειλής, με «συμβόλαιο θανάτου», αναφέροντας ονομαστικά τον 36άχρονο Th.V., σε βάρος του οποίου υπήρξε προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, με τηλεχειριζόμενη βόμβα. Το «συμβόλαιο» εκτελέστηκε (13/11) στο Κερατσίνι.. σε λάθος στόχο (!)