Νοσοκομείο Παίδων: Διέφυγε τον κίνδυνο ζωής η 8άχρονη Αλεξία

ΜΕ ιατρικό ανακοιωνθέν από το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η 8άχρονη Αλεξία, η οποία τραυματίσθηκε βαρύτατα στον εγκέφαλο από βολίδα όπλου ανήμερα το Πάρχα, έχει -κατά πάσα πιθανότητα- διαφύγει τον κίνδυνο.

Χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και σε θάλαμο του Χειρουργικού Τμήματος εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου εισήχθη πριν σχεδόν 30ημέρες, νοσηλεύεται πλεον η 8άχρονη Αλεξία, η οποία τραυματίσθηκε βαρύτατα από τα πυρά όπλου σε γλέντι σε διπλανό χωριό, τα οποία την  έπληξαν στο κρανίο τραυματίζοντάς την βαρύτατα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πιδιατρικού Νοσοκομείου, η 8άχρονη παράμένει απύρετη, χωρίς ωστόσο να εχει ανακτήσει την επικοινωνία της με το περιβάλλον . Ωστόσο έχει κίνηση στα άκρα και προφέρει ήχους, αλλά δεν έχει συνείδηση, ενώ υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η ασθενής Σ.Α. από 24ωρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα. Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους. Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. Θα γίνει σήμερα επανέλεγχος από τους Νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως».