Θεσπιές Βοιωτίας: Ταυτοποίηση για το περίστροφο που κατείχε παράνομα ο άνδρας που ενεργούσε άσκοπους πυροβολισμούς στο Πασχαλινό γλέντι

Κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8άχρονη Αλεξία.

Στην εμφάνιση των Αστυνομικών στο σπιτι του, ο 54άχρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης, παραδέχτηκε ότι ηταν το άτομο που αναζητούσαν για το βαρύτατο τραυματισμό της ανήλικης εξω απο το σπίτι της οικογένειας στις Θεσπιές Βοιωτίας ανήμερα του Πάσχα (28/04). Ο ιδιος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς και υπέδειξε το σημείο που είχε αποκρύψει το περίστροφο, στο σπίτι που διαμένει μόνιμα στην Αττική.

«Πυροβόλησα με το περίστροφο τρεις φορές στον αέρα. Λίγες ώρες αργότερα, όταν έμαθα για τον τραυματισμό του κοριτσιού έκρυψα το περίστροφο, καθώς φοβήθηκα μήπως έχει τραυματιστεί από το δικό μου όπλο. Είχα τύψεις και σκέφτηκα την επόμενη ημέρα, ενώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, να εμφανιστώ στην Αστυνομία και να παραδώσω το περίστροφο», ανέφερε στην ομολογία του, ο 54άχρονος μεταξύ άλλων, κατηγορουμένος για τον τραυματισμό της 8άχρονης  Αλεξίας.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση σοβαρού τραυματισμού της 8άχρονης, από βολίδα όπλου, ανήμερα του Πάσχα (28/04), στις Θεσπιές Βοιωτίας. Η 8άχρονη, είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, με τους γιατρούς να αφαιρούν χειρουργικά τη βολίδα που παρέμενε  στο κρανίο της.

01052019stereasyllipsi001

Σε κατ οίκον έρευνες και απο πληροφορίες εντοπίστηκε οικία στο Λεονταρι Βοιωτίας οπου διακριβώθηκε η παρουσία 54άχρονου ο οποίος ομολόγησε και συνελήφθη, με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Κατασχέθηκαν- στο σπίτι που διατηρεί στο Λεονταρι Βοιωτίας- 4κάλυκες περιστρόφου και 2κυνηγετικά όπλα με νόμιμη άδεια κατοχής

Με υπόδειξη του 54άχρονου, οι Αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του στην Αθήνα, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, περίστροφο, το οποίο όπως διακριβώθηκε κατείχε παράνομα. Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, το περίστροφο ταυτοποιήθηκε  ως το όπλο απο το οποίο εβλήθη η βολίδα και τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, 54άχρονος πρόκειται να παραθέσει τον απολογητικό του ισχυρισμό για το σοβαρό ατύχημα που προκαλεσε.