Νίκος Πηλός: «Ο κ.Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα και τις δύπ επαγγελματικές μου ταυτότητες»

Στα περί «τεχνικού ζητήματος» που χρησιμοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη Δίωξη του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού, ο οποίος προσήχθη σε αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά, απαντά ο φωτορεπόρτερ

Σε δήλωσή του, ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός αναφέρει, «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, την 24-11-2022, ανέφερε ότι η προσαγωγή και παραμονή μου επί 8 και πλέον ώρες στη Γ.Α.Δ.Α. οφείλεται δήθεν στο ότι «δεν επέδειξα την ταυτότητά μου».

Πιθανότατα, ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αφού, τόσο κατά την αρχική «δέσμευσή» μου όσο και κατά την προσαγωγή μου στη Γ.Α.Δ.Α., αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα αλλά και τις 2 επαγγελματικές μου ταυτότητες της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας που είναι σε ισχύ.

Άλλωστε, το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην κατάθεση (έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου) που οικειοθελώς έδωσα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στην οποία καταχωρούνται τα πλήρη στοιχεία του δελτίου αστυνομικής μου ταυτότητας, καθώς και το επάγγελμά μου (φωτοειδησεογράφος) το οποίο εδώ και 35 χρόνια ασκώ, τηρώντας τους κανόνες που το διέπουν.»