Νεκρή η 6άχρονη σε κάδο απορριμμάτων- Βασικός ύποπτος εξετάζεται ο εα Αστυνομικός πατέρας της

Στην Αγία Βαρβάρα, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της οικογένειας, μεσα σε καδο απορριμμάτων εντοπίσθηκε το πτώμα της 6άχρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη. Εξετάζεται ο πατέρας της ως βασικός ύποπτος.

720_512568_7e35416628-8154711a89076406
Απο τις αναζητήσεις με κλιμάκια της ΔΕΕ και ιχνιλάτες, καθώς και Αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και της Προστασία Ανηλίκων, εντοπίσθηκε (27/04-23.00) σε μικρή απόσταση απο το σπιτι της οικογένειας, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, μεσα σε κάδο απορριμάτων στη συμβολή των οδων Αριστοφάνους και Αιόλου (περίπου 1,5χλμ) το νεκρό σώμα της 6άχρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη. Το πτώμα της ανήλικης ήταν τοποθετημένο ακέραιο μέσα σε σακούλα απορριμάτων.

Από τα πρώτα μακροσκοπικά ευρήματα -όπως μεταφέρουν Αστυνομικές πηγές στο nantiaReport- κατά τη νεκροψία προκύπτουν ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 6άχρονης αναμένεται η διενέργεια νεκροτομης, το πρωί της Παρασκευής (28/04).

Στην Ασφάλεια και στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ο πατέρας της 6άχρονης Στέλλας, έδινε από νωρίς (27/04) κατάθεση για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης κόρης του, χωρίς ισχυρά επιχειρήματα. Κρίνεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 6άχρονης. Φέρεται να αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας χωρίς να έχουν προκύψει περεταίρω πληροφορίες αναφορικά με τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό για την πράξη του.

Ο 61άχρονος απόστρατος της ΕΛΑΣ πατέρας της 6άχρονης, απο την πρώτη στιγμή, υπέπεσε σε αντιφάσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης. Σε μία εκδοχή, φέρεται να υποστήριξε οτι βγήκε από το σπίτι για να πετάξει τα σκουπίδια και είχε αφήσει τα κλειδιά στην πόρτα του διαμερίσματος τα οποία εντόπισε το πρωι. Εκτιμησε κάποιος και να μπηκε στο σπιτι να αρπαξε το παιδί ή να άνοιξε μόνη της η 6άχρονη και να απομακρύνθηκε. Σε μια αλλη εκδοχή υποστήριξε οτι διαρρηκτες αρπαξαν τα κοσμήματα της συζύγου του και άρπαξαν και την ανήλικη.

mitera-6xronis

Η μητέρα της 6άχρονης, Πόπη Εικοσπεντάκη- μετά το εξιτήριο που έλαβε καθως την προηγούμενη ημέρα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης χολής- νωρίς το απόγεμα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είχε δηλώσει:
«Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Μπήκανε μέσα, μου κλέψανε χρυσαφικά και λείπει και τοκοριτσάκι μου. Χθες είχα μπει στο χειρουργείο γιατί έκανα μία επέμβαση χολής και βγήκα σήμερα άρον άρον. Ο σύζυγός μου είναι στην Ασφάλεια και δίνει κατάθεση από το πρωί και δεν έχουμε μιλήσει. Το άλλο παιδί το έχει μαζί στην Ασφάλεια τώρα. Στο δωμάτιο τους κοιμόντουσαν μαζί τα παιδάκια μου. Τώρα έχει αναλάβει η Ασφάλεια και ψάχνουμε. Όλα τα κλέψανε, δεν ξέρω τίποτα από λεπτομέρειες. Δεν έχω μιλήσει με τον σύζυγό μου. Μόλις ήρθα κι εγώ από το νοσοκομείο . Είχε ένα μικρό προβληματάκι με το ποδαράκι της που κούτσαινε και είναι χαρακτηριστικό. Σίγουρα το βράδυ μπήκανε. Μέχρι τις 12 το βράδυ μιλάγαμε κανονικά με τον άντρα μου. Τα είχε βάλει και είχαν κοιμηθεί. Αχ Θεέ μου! Το πρωί ο άντρας μου είδε τα ντουλάπια και τα συρτάρια όλα άδεια και μετά πήγε και μέσακαι είδε ότι το κοριτσάκι έλειπε».

Για την 6άχρονη Στέλλα Εικοσπεντάκη, που αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα ειχε εκδοθεί Amber Alert για τον εντοπισμό της.