“Ήταν ατύχημα” ανέφερε στην απολογία του, ο 61άχρονος πατέρας της 6άχρονης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της

Ο εα Αστυνομικός, πατέρας της 6άχρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη, ομολόγησε ότι διέπραξε τη δολοφονία της κόρης του, με τη φράση, “ήταν ατύχημα”.

Το νεκρό σώμα της 6άχρονης ηταν τοποθετημένο μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Ο πατέρας της, εα Αστυνομικός τα τελευταία έξι χρόνια, Γιαννης Εικοσιπεντάκης, υπέδειξε το σημείο όπου είχε απορρίψει το άψυχο σώμα της ανήλικης κόρης του.

Φέρεται να έχει παραδεχθεί την πράξη του, ομολόγησε ότι διέπραξε τη δολοφονία της κόρης του, ενω με τη φράση, “ήταν ατύχημα” ως υπερασπιστικό ισχυρισμό επιχείρησε να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτούργησε «..Η μικρή έκλαιγε και αναζητούσε τη μητέρα της. Ήθελα να την ησυχάσω. Την πήρα αγκαλιά. Της έκλεισα το στόμα. Τότε έπαψε πια να κλαίει… »

Από την πρώτη αυτοψία, ο θάνατος της Στέλλας Εικοσπεντάκη, αποδόθηκε σε ασφυκτικό με απόφραξη της αναπνευστικής οδού (στραγγαλισμός). Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής (28/04)

Για την 6άχρονη η οποία αντιμετώπιζε κινητά προβλήματα, είχε ενεργοποιηθεί Amber Alert  στο ενδεχόμενο κάποιος να είχε δει την ανήλικη. Λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης (27/04), με τον εντοπισμό του πτώματος της 6άχρονης όλες οι προσδοκίες έγιναν οργή και θυμός για το δράστη της δολοφονίας της ανήλικης.

Ο 61άχρονος απόστρατος της ΕΛΑΣ Γιαννης Εικοσιπεντάκης, είχε συνταξιοδοτηθεί σχεδόν πριν έξι χρόνια. Πρόκειται για το δεύτερο γάμο του, και είχε την ευθύνη των ανηλίκων παιδιών του, καθώς η μητέρα της οικογένειας, Ποπη Εικοσιπεντακη, νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο του Πειραιά, λόγω προβλημάτων υγείας, προκειμένου να υποβληθεί (26/04) σε εγχείριση (χολής) και έλαβε εξιτήριο το πρωί της Πέμπτης και με ΤΑΞΊ επέστρεψε στο σπίτι. Ο πατέρας των δυο ανηλίκων, φερεται να είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη ημέρα με το νηπιαγωγείο στο οποίο είναι εγγεγραμμένο το αγόρι της οικογένειας, μετά την εξέλιξη με τη δολοφονία και την καταγγελία για εξαφάνιση της κορης του, άλλαξε την απόφασή του, και πήγε το παιδί στο σχολείο, ενω στο σπίτι είχαν μεταβεί Αστυνομικοί και αναζητούσαν το κοριτσάκι.

Ωστόσο-όπως ανέφερε και ο 61άχρονος- στην κατάθεση του, αντιμετωπίζει σοβαρό προβλήματα υγείας και λαμβάνει βαριά διγραμμη φαρμακευτική αγωγή, και κατα τη διάρκεια της νυχτας, πέφτει σε λήθαργο και βαθύ ύπνο.

Με τη  σε βαρος του ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία απο προθεση ο 61άχρονος συνταξιουχος Αστυνομικου εντός της ημέρας οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα.