Νεάπολη Νίκαιας: Με εντολή του κηδεμόνα του «Φα’ τους», πιτμπουλ επιτέθηκε σε Αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μετέβησαν στην περιοχή της Νεάπολης Νίκαιας, έπειτα από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν Αστυνομικοί του Α.Τ. Νίκαιας, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από pitbull κατ’ εντολή του 40χρονου κηδεμόνα του, όταν κλήθηκαν εν υπηρεσία να επιληφθούν σε καταγγελία περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με την αναφορά των Αστυνομικών, η 50χρονη μετέβη στην Υπηρεσία τους το βράδυ της Τετάρτης (17/11-22.30) και κατήγγειλε τη βίαιη συμπεριφορά του 50χρονου συντρόφου της, ο οποίος παρέμενε στην οικία επί της οδού Μενάνδρου στη Νεάπολη Νίκαιας. Πρόκειται για άτομο με ποινικό μητρώο και κατά το παρελθόν είχε εκτίσει ποινή.

Το ζευγάρι είχε εγκατασταθεί στην περιοχή της Νεάπολης Νίκαια, τον τελευταίο χρόνο από τη Ρόδο, προκειμένου η 40χρονη να είναι κοντά στο γιο της, ο οποίος διαμένει σε παρακείμενη πολυκατοικία, χωρίς να έχουν απασχολήσει με επεισόδια ή καβγάδες.

Οι αστυνομικοί, μετέβησαν στην οικία και χτύπησαν το κουδούνι, με τον 50χρονο να τους ανοίγει την πόρτα, κρατώντας από το λουρί σκύλο ράτσας pitbull. Στην παρουσία των Αστυνομικών, φέρεται ο κηδεμόνα του οικόσιτου ζώου, να δίνει εντολή «Φα’ τους», και το pitbull επιτέθηκε στους Αστυνομικούς, τραυματίζοντας το συνοδό στο πόδι και πιο ελαφρά τον δεύτερο ένστολο. Οι Αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο 401 ΓΣΝ, σύμφωνα με το θεράποντα ο Αστυνομικος που δέχθηκε το δάγκωμα του σκύλου, θα είχε χάσει τη ζωή του από αιμορραγία, ωστόσο το άρβυλο που φορούσε προστάτευσε τον τένοντα καθώς τα δόντια του pitbull .

Ο ιδιοκτήτης του οικόσιτου ζώου συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε Ποινική Δίωξη και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.