Νέα Σμύρνη: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο «Ινδιάνος»- Φιάσκο της ΕΛΑΣ αποδίδει τη σύλληψή του, ο συνήγορός του

Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών απαλλάσσεται ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Μ. με το προσωνύμιο «Ινδιάνος»   από την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Ο νομικός συμπαραστάτης του κατηγορούμενου- και προφυλακισμένου – Αλέξανδρου Μ- με το προσωνύμιο “Ινδιάνος”, Παύλος Σαράκης, αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 1466/2022 απαλλακτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών.

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του “Ινδιάνου” επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου».

Ο 30χρονος είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε βάρος Αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ ,σε επεισόδια το Μάρτιο 2021 στη Νέα Σμύρνη. Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ είχε προσκομίσει στοιχεία, τα οποία κατά την υπεράσπισή του αποδείκνυαν ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια. Είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών- κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση-  την 1η Οκτωβρίου 2021, επτά μήνες μετά την προφυλάκισή του.

Ο Αλέξανδρος Μ., συνελήφθη μετά από κατάθεση του πρώην γαμπρού του, ο οποίος τον «τοποθέτησε» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά τους χρόνους εκδήλωσης επεισοδίων, τα οποία είχαν γίνει μετά από συγκέντρωση. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο μάρτυρας που ενέπλεξε τον 30χρονο στην υπόθεση δεν είναι αξιόπιστος, ενώ στην υπόθεση δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του μάρτυρα, αλλά αντιθέτως έχουν αποδυναμωθεί οι αρχικές ενδείξεις εμπλοκής του στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.