Αντιπαράθεση για την αστυνόμευση στις γειτονιές μεταξύ του Υπ.ΠΡΟΠΟ και Δημάρχου Αθηναίων

Ανακοίνωση εξεδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω της οποίας απαντά στις “πηγές” του Δημάρχου Αθηναίων, με φόντο την αστυνόμευση στις γειτονιές της Αθήνας

Σε έντονη αντιπαρθεση βρίσκονται οι σχέσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Κώστα Μπακογιάννη, καθώς σε αναφορά δημόσιας θέσης ως “πηγές” του Δημάρχου Αθηναίων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε διπλή ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά, για το θέμα της ασφάλειας στην πρωτεύουσα.

«Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή», ανέφερε η “πηγη” του Δημάρχου Αθηναίων.

«Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί . Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση απάντηση που εξέδωσε το Υπουργείο  Προστασίας  του  Πολίτη.

Αφορμή η θέση που εξέφρασε το πρωί της Τρίτης (10/05) σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ότι υποχρεώνεται να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση.

Άμεσα απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο στην ανακοίνωσή του ανέφερε:, «Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».