Νέα προθεσμία ζήτησε κι έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να απολογηθεί για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την 35η τακτική Ανακρίτρια, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας

Για τις 25 Νοεμβρίου, έλαβε τη δεύτερη κατά σειρά προθεσμία, με αίτημα που υπέβαλλε ο συνήγορός της, λόγω κολλήματος καθώς παρίσταται στην εν εξελίξει δίκη για τη δολοφονία της  Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, που διεξάγεται στη Σύρο. Η 33χρονη καλέιται να παραθέσει τις εξηγήσεις της, ενώπιον της 35ης τακτική Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, σε διερεύνηση των αιτιών θανάτων για τις δύο μικρότερες κόρες της, της 6ετών Ίριδας και της 3,5ετών Μαλένας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιμένει πως δεν ευθύνεται για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της και είναι ο ισχυρισμός που θα προβάλει στην απολογία της. Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε αναφερθεί σε «προκατασκευασμένη δίωξη», ενώ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν «ανατροπές στην υπόθεση» και αναφέρεται σε «υπόθεση πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης».

Η υπόδικος και προφυλακισμένη, Ρούλα Πισπιρίγκου, οδηγήθηκε στο Ανακριτικό γραφείο συνοδεία Αστυνομικών. Η ίδια, φέρεται να αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, όπως αποδίδεται από το κατηγορητήριο. Η 33χρονη, ενδεδυμένη με αθλητικές φόρμες, εμφανώς αδυνατισμένη, είχε δεμένα τα χέρια της με χειροπέδες στην πλάτη και ακολουθούσε τη μεταγωγή της αναντίρρητα .

Πρόκειται για συμπληρωματική έρευνα μετά την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη, καθώς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του έχει αποφασίσει την παραπομπή της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης εντός του επόμενου έτους.