Ν.Τόσκας: Περισσότερες περιπολίες, περισσότεροι Αστυνομικοί στον δρόμο

 Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ι. Φωτήλα, για διατάξεις και το σχέδιο αναδιοργάνωσης απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ν. Τόσκας για το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας: Περισσότερες περιπολίες, περισσότεροι αστυνομικοί στον δρόμο

«Θα επιδιώξουμε περισσότερες περιπολίες, περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο, θα βγάλουμε περισσότερους αστυνομικούς από τα γραφεία για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο» υπογράμμισε σχετικά με το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ι. Φωτήλα, για την αύξηση της παραβατικότητας στις παραβάσεις χαμηλού ρίσκου, ο Ν. Τόσκας σημείωσε ότι αυτό το σχέδιο αναδιοργάνωσης «μπορεί να ξεβολεύει κάποιους, αλλά εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας επικεντρώνεται ακριβώς στο ζήτημα των παραβάσεων χαμηλού ρίσκου, επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν δημιουργήθηκαν παντού αστυνομικά τμήματα για ρουσφετολογικούς λόγους, τα οποία τώρα μειώνονται, ενώ προστατεύτηκαν τα υψηλού ρίσκου σημεία αφήνοντας πιο εκτεθειμένο τον απλό πολίτη.

Στην ίδια κατεύθυνση ενίσχυσης της αστυνόμευσης εντάσσεται και η απόσυρση αστυνομικών από την «προστασία» προσώπων.

Παράλληλα, ο Ν. Τόσκας υπενθύμισε ότι επί 25 χρόνια δεν είχε γίνει καμιά επιχείρηση στα Εξάρχεια, αλλά το υπουργείο το τόλμησε, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τα «κεφάλια» της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών στην περιοχή.

________

*Κ.Π./ avgi.gr