Ν.Τόσκας: “Διοικητές στη Μόρια και τη Λέρο, με τεράστιο ηθικό και προσφορά, στη διαχείρηση των μεταναστευτικών ροών”.

“Το σύντομο χρόνο που έχω εδώ στο Υπουργείο, μου δόθηκε η ευκαιρία και να γνωρίσω ανθρώπους και να μάθω κάποια πράγματα. Να γνωρίσω άξιους ανθρώπους και άξιο προσωπικό και προσωπικό που δίνει όλο το είναι του. Αλλά να γνωρίσω και λειτουργίες και προβλήματα” ανέφερε κατά την εισήγησή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με ειδική αναφορά στους δύο Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Λέσβο και την Λέρο, οι οποίοι έχουν διαχειριστεί τις μεταναστευτικες ροές όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. ΛΕΣΜΟΣ_ΤΣΙΠΡΑΣΣτις προσπάθειες του ένστολου προσωπικού να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, στα νησιά του Αντατολικού Αιγίου την εισήγησή του, ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός προστασίας του Πολίτη, σε Συνέντευξη Τύπου (13/10) την οποία παραχώρησε στο Μέγαρο της Λ.Κατεχάκη.

«Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές στα νησιά, όπου εκεί υπάρχει το έντονο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και άρα εκεί δοκιμάζεται και η Αστυνομία και το Κράτος μας και όλοι, μου δόθηκε ακόμη μία ευκαιρία, ακόμη πιο καλή να δω τους ανθρώπους αυτούς σαν το Διοικητή του καταυλισμού, του hot spot , στη Μόρια της Μυτιλήνης. Έναν άνθρωπο ταλαιπωρημένο, κουρασμένο, αλλά με τεράστιο ηθικό και με τεράστια προσφορά. Να δω χθες έναν άλλο Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, στη Λέρο, νεαρό παιδί, έτσι; Ο οποίος και αυτός δίνει όλο του το είναι, με ροές μεταναστευτικές τεράστιες, για τα δεδομένα και του πληθυσμού εκεί και της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος και παρόλα αυτά να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και να μην το βάζουν κάτω και να τηρούν και τους κανόνες και να προσφέρουν.
Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν ενίσχυση, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν καλύτερη λειτουργία από όλους μας, έτσι ώστε να μπορέσουν και να εκτελέσουν την αποστολή τους και να ανταποκριθούν στις εντολές, στις κατευθύνσεις, στις αποστολές, που τους έχει δώσει η Κυβέρνηση και να είναι και ήσυχη με την συνείδηση τους, ότι προσφέρουν και συνεπείς με τους προϊσταμένους τους φυσικά.

Στο θέμα του μεταναστευτικού, είναι τεράστιες οι ροές, δεν είναι μόνο θέμα δικό μας, είναι κύρια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι όλης της Κυβέρνησης, είναι όλης της κοινωνίας μας. Όλο το κράτος εμπλέκεται. Εμείς έχουμε πρόθεση να βοηθήσουμε όλους τους μηχανισμούς που έχουν την κύρια ευθύνη για αυτό το πρόβλημα και μια και η Αστυνομία ξέρετε ότι έχει πολύ καλή οργάνωση, ξέρουν οι αστυνομικοί πώς να συμπεριφερθούν στους ανθρώπους, είτε είναι πολίτες αυτού του κράτους, είτε είναι πολίτες άλλων κρατών, που έρχονται για να σώσουν το κεφάλι τους στη χώρα μας. Περνάνε, μάλλον, από τη χώρα μας. Επομένως θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε σε αυτό το θέμα. Δεν θα κοιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα, τη δική μας ησυχία, σε βάρος της γενικότερης προσπάθειας».

Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη εα Υ/Γ Νίκου Τόσκα.