Ν.Σμύρνη: Επεισόδια σε εξέλιξη υπό την καθοδήγηση “αλληλέγγυων” και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Συγκέντρωση από οργανωμένες ομάδες του “χώρου”, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για την αστυνομική βία, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι σε εξέλιξη

(09/03-19.45) Πορεία προς το κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν με πανό τα άτομα από την πορεία της πλατείας Νέας Σμύρνης.

(09/03-19.40) Οργανωμένη κίνηση μεγάλου όγκου ατόμων με πανό από την πορεία κινείται συντεταγμένα στον παράδρομο της Λ.Συγγρού προς Αθήνα. Οι Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα με αυξημένη προσοχή στις κινήσεις των ταραξιών. Αναφορές για τραυματίες Αστυνομικούς, εκ των οποίων στέλεχος της ΔΡΑΣΗ ξυλοκοπήθηκε βίαια με σοβαρά τραύματα από σιδερολοστούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401ΓΣΝ.

Επίθεση στο ΑΤ Νέας Σμύρνης (09/03-19.23) με επιθέσεις σε εξέλιξη, με τα άτομα να έχουν διασπαστεί από τον κύριο όγκο της πορείας που ήταν σε εξέλιξη στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Τα άτομα έχουν βγει στη Συγγρού και κινούνται στο ανερχόμενο, ενώ κινούνται προς την περιοχή της Καλλιθέας, προκαλώντας εμπρησμούς σε κάδους με ρίψεις μολώτοφ. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο οδικό δίκτυο από την οδό Φρατζή και τη Λ.Αμφιθέας και στα δύο ρεύματα της Συγγρού ενώ οι ταραξίες ενεργούν σφοδρές επιθέσεις σε βάρος Αστυνομικών και προκαλούν επεισόδια και εμπρησμούς εν οδώ. Η αστυνομία με ρίψη νερού με τον “Αίαντα”, επιχειρούν διάσπαση των ταραξιών, οι οποίοι συνεχίζουν τις επιθέσεις με μολώτοφ και βεγγαλικά.

(09/03-19.14) Επεισόδια στον παράδρομο της Λ.Συγγρού με τα άτομα τα οποία έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να επιδίδονται σε εμπρησμούς και βανδαλισμούς, ενώ πληρώματα της ΔΡΑΣΗ καταδιώκουν τους ταραξίες και τους απωθούν με χημικά και κρότου λάμψης.

(09/03-18.47) Η πορεία με κίνηση σε δύο μπλοκ κατευθύνονται μέσω της Εφέσσου προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης στην οδό Πλαστήρα με τα άτομα να συγκεντρώνουν πέτρες μπάζα και μεταλλικά αντικείμενα από παρακείμενη οικοδομή.

(09/03-18.30) Περίπου 4000άτομα -αναφέρει ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την συμμετοχή στην πορεία της πλατείας Νέας Σμύρνης, με τους συγκεντρωμένους με μέτωπο προς την Αγία Φωτεινή .

Συλλογικότητες και “επιτροπές κατοίκων” με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, από περιοχές των νοτίων προαστίων, βρίσκεται σε εξέλιξη (09/03-17.00) στη Νέα Σμύρνη αυτή την ώρα. Με εντολή της Αστυνομίας έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.